{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najsretniji su radnici koji najmanje razmišljaju na poslu

A
Anadolija
15.3.2014. u 19:19
77
30
Najsretniji su radnici koji najmanje razmišljaju na poslu
77
Najsretniji su radnici koji najmanje razmišljaju na poslu
Istraživanje koje su uradili profesori i istraživači na Irwin univerzitetu u Kaliforniji pokazalo je da su najsretniji na poslu radnici koji obavljaju svoje radne zadatke koji ne zahtijevaju mnogo razmišljanja.
"Posao koji ne zahtijeva mentalnu uključenost pruža nam osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva bez mnogo stresa i frustracija", kazala je vođa istraživačkog tima Gloria Marc.

Istraživanje je provedeno na uposlenicima Microsofta koji su ispunjavali zadatke primanja i servisiranja raznih podataka tokom cijelog dana.

Pomenuto istraživanje je pokazalo da su se službenici u trenutku izvršavanja poslovnih zadataka koji zahtijevaju veliku pažnju i koncentraciju osjećali mnogo manje sretnima nego kada se od njih tražilo samo puko čitanje poruka i odgovaranje na elektronsku poštu.

"Koncentracija dovodi do jedne vrste stresa, a ljudi su generalno sretniji kada nisu pod stresom. S druge strane, posao koji ne zahtijeva veći napor pruža osjećaj zadovoljstva zbog ispunjenja radne obaveze", navodi se u pomenutom istraživanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: