{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Najsretniji su radnici koji najmanje razmišljaju na poslu

A
15.3.2014. u 19:19
77
30
Najsretniji su radnici koji najmanje razmišljaju na poslu
77
Najsretniji su radnici koji najmanje razmišljaju na poslu
Istraživanje koje su uradili profesori i istraživači na Irwin univerzitetu u Kaliforniji pokazalo je da su najsretniji na poslu radnici koji obavljaju svoje radne zadatke koji ne zahtijevaju mnogo razmišljanja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Posao koji ne zahtijeva mentalnu uključenost pruža nam osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva bez mnogo stresa i frustracija", kazala je vođa istraživačkog tima Gloria Marc.

Istraživanje je provedeno na uposlenicima Microsofta koji su ispunjavali zadatke primanja i servisiranja raznih podataka tokom cijelog dana.

Pomenuto istraživanje je pokazalo da su se službenici u trenutku izvršavanja poslovnih zadataka koji zahtijevaju veliku pažnju i koncentraciju osjećali mnogo manje sretnima nego kada se od njih tražilo samo puko čitanje poruka i odgovaranje na elektronsku poštu.

"Koncentracija dovodi do jedne vrste stresa, a ljudi su generalno sretniji kada nisu pod stresom. S druge strane, posao koji ne zahtijeva veći napor pruža osjećaj zadovoljstva zbog ispunjenja radne obaveze", navodi se u pomenutom istraživanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: