Zdravlje
25

Naj doktor - izaberite najbolje za svoje zdravlje

Naj doktor je interaktivni portal koji kroz svoju bogatu bazu podataka, sofisticirane alate pretrage i jedinstven koncept rada, brzo i besplatno omogućuje dostupnost i razmjenu kvalitetnih informacija o doktorima, zdravstvenim ustanovama, apotekama, banjama, radnjama medicinske opreme, te ostalim subjektima vezanim za pružanje ili posredovanje u pružanju zdravstvenih usluga u BiH.

Portal na jednom mjestu nudi mogućnost rangiranja doktora i/ili zdravstvene ustanove i njihove usluge po medicinskoj oblasti, specijalizaciji, lokaciji, pojedinačnim ocjenama i iskustvima pacijenata. U potrazi za savršenom zdravstvenom uslugom za vas i vaše najmilije dovoljno je da unesete osnovne kriterije pretrage i izaberete najbolje za svoje zdravlje.

Cilj portala je da zdravstveni sistem u BiH učini što transparentnijim i svim potencijalnim pacijentima pruži priliku da naprave najbolju odluku pri odabiru medicinske usluge oslanjajući se na kvalitetnu i provjerenu informaciju o najcjenjenijim doktorima, zdravstvenim ustanovama i ostalima čiji je primarni zadatak da brinu o vašem zdravlju.

Edukativna dimenzija portala Naj doktor svojim posjetiocima omogućava besplatno stručno savjetovanje u vidu rječnika medicinskih pojmova, bazom međunarodne klasifikacije bolesti, kalendara medicinskih događaja u zemlji i inostranstvu, stručnih i informativnih članaka, mape ljudskog tijela, te ostalih informacija koji za zadatak imaju pojašnjenje često komplikovanih pojmova i stručne medicinske terminologije.

Naj doktor podjednako zastupa one koji traže zdravstvene usluge i one koji ih pružaju povezujući tako ove dvije grupacije u priču koja za cilj ima povećanje standarda zdravstvene usluge, kao i zdravstvene svijesti korisnika te usluge.

Naj doktor nudi virtualni prostor u kojem pacijenti, zdravstveni radnici i njihove službe imaju slobodan pristup informacijama, mogućnost međusobne razmjene informacija, te opciju valorizacije zdravstvenih usluga, pojedinih doktora i/ili zdravstvenih ustanova. Taj jedinstveni prostor razmjene informacija doprinosi povećanju nivoa zdravstvene svijesti među širom populacijom i ljekarima, te unaprijeđenju zdravstvene usluge i kulture zdravog življenja u BiH.

Elektronski zdravstveni karton - eKarton

Briga ovlastitom zdravlju je mnogo više od sretnog izbora osiguravajućeg društva, doktora ili zdravstvene ustanove u kojoj ćete se liječiti. Ažuriran zdravstveni karton sa tačnim ličnim podacima kao i istorijom bolesti, te važnim nalazima vezanim za prethodne dijagnoze je krucijalna komponenta brige o vašem zdravlju.

Portal www.najdoktor.ba je jedini zdravstveni portal u BiH koji kroz opciju "e-Karton" svojim korisnicima nudi besplatnu mogućnost kreiranja elektronskog zdravstvenog kartona, te unos, skladištenje i ažuriranje vaših zdravstvenih podataka na jednom mjestu (anamneza, dijagnoze, terapije, uputa, nalaza I drugih medicinskih dokumenata).

To je mnogo efikasniji, jednostavniji i kvalitetniji način pohranjivanja zdravstvenih podataka, a informacije koje sadrži dragocijene su za sve aktere u tom sistemu.

Svi opšti podaci o pacijentu i istorija prethodnih bolesti su u svakom trenutku brzo i lako dostupni. To ljekaru omogućava da dobije pravu i potpunu sliku o vašem zdravstvenom statusu.

Cilj i planovi budućeg razvoja

Tim koji stoji iza portala Naj doktor ima za cilj unapređenje zdravstva i zdravih životnih navika u BiH.

"Želimo biti vodeći zdravstveni portal u BiH i prvo mjesto izbora koje ćete posjetiti u potrazi za medicinskom uslugom ili informacijom o najcjenjenijim doktorima, zdravstvenim ustanovama i ostalim subjektima čiji je primarni zadatak da brinu o vašem zdravlju. Također nam je namjera kontinuirano unaprjeđivati kvalitetu ovih stranica i već sada sa zadovoljstvom najavljujemo nove rubrike, sadržaje i usluge o kojima ćemo Vas obavještavati putem našeg Newslettera", poručuju iz Naj doktora.