Komentari (189)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo jakoo! Naprijed!!!
Napokon nesto lijepo da se procita...,, odusevljen
Svaka cast! Zaista ocigledan napredak u ovom segmentu!!!
Svaka cast! Zaista ocigledan napredak u ovom segmentu!!!
Svaka cast profesorice! Smanjeni dugovi i odlicni rezultati rada su dokaz uspjesnog vodjenja KCUS-a.
KCUS nastavlja napredak. Profesorice, svaka cast
Godinama se cekalo na ovakve uslove rada. Bravo za kolektiv KCUS - a
Svakodnevni napadi na direktoricu KCUS, ali i uvođenje reda u KCUS govore da je dosadašnja kritika Izetbegovićkinog rada bila najobičnije medijsko blaćenje.
Sanirali deficit, smanjene liste cekanja, kupljen novi linearni akceleator, novi aparat za magnetnu rezonancu, ide obnavljanje ultrazvučne opreme, otvaranje novih klinika... Posmatrajte objektivan napredak OB i KCUS. Sve pohvale
Primjetna je promjena politike vođenje KCUS u odnosu na staro rukovodstvo, sve pohvale za trenutni menadžment
Gospođa Izetbegović je uvela red u radu KCUS.Napravila je i nekoliko smjelih poteza.Ti potezi,ali mora se reći i uspješne promjene u radu KCUS (smanjene liste čekanja, kupljen novi linearni akcelerator, MRI...), kod pojedinaca ne prolaze.Sve što uradi direktorica,predstavlja se kao diktatorski potez.Pritom se, naravno, ne obraća pažnja na to da li će taj potez pogodovati građanima ili neće.Važno je osuti paljbu po supruzi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.Zašto?
U posljednje vrijeme iz KCUS svakodnevno dolaze pozitivne vijesti. Sa dolaskom novog menadžmenta, na čelu sa prof.dr.Sebijom Izetbegović, u Klinickom centru je nemjerljivo bolja situacija. Sve čestitke direktorici, menadzmentu i uposlenicima.
Bilo je vrijeme da neko pojedinim bezobraznim doktorima stane u kraj. Nema više opravdanja nemamo aparata ovdje, otiđite u ovu privatnu poliklinika i onda kad odeš baš taj ljekar radi. Kada naruče za 3 mjeseca, makar vidiš da ljudi čekaju u čekaoni i da ima razloga što se čeka toliko.
Raduje me svaki pomak ka boljem u zdrastvenom sistemu. Nadam se da će što prije poduzeti aktivnosti oko reorganizaciji zdravstvenog sistema u KS. Mladim kadrovima koji su tek završili Medicinski fakultet biće pružena prilika da se osposobe za trziste rada.
Dok pojedinci napadaju poteze menadžmenta i generalne direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović, na KCUS-u se ukidaju liste čekanja koje su godinama stvarane lošom rukovodećom politikom ranijih menadžmenata. Većina prešućuje i sve glasnije tvrdnje građana da je osoblje na KCUS-u ljubaznije, da je tretman prema svima jednak i da se, općenito, poštuju prava svih pacijenata. Onemogućen je prioritetni tretman pacijentima koji se regrutiraju u privatnim ordinacijama. Uvode se noviteti!