{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Muškarci koji idealiziraju velike grudi su seksistički nastrojeni

15.3.2013. u 20:48
0
109
Muškarci koji idealiziraju velike grudi su seksistički nastrojeni
0
Muškarci koji idealiziraju velike grudi su seksistički nastrojeni
Direktnu povezanost muškog oduševljenja velikim grudima sa neprijateljskim ponašanjem prema ženama utvrdili su naučnici Univerziteta Westminster.
U studiji objavljenoj u žurnalu Archives of Sexual Behaviour naveli su da su intervjuisali 361 Britanca, tražeći od njih da kažu koja im se od pet žena na 3D snimcima najviše sviđa. Na svakom snimku bila je ista ženska osoba, samo je veličina grudi bila drugačija.

Kada je žena bila okrenuta licem prema njima, muškarci su više gledali u njene grudi nego u bilo koji drugi dio tijela. 32,7 posto njih reklo je da im se najviše sviđa žena u sredini, sa srednjom veličinom grudi, dok je veće grudi izabralo 24,4 posto, a najveće 19,1 posto muškaraca.

Potom su učesnici istraživanja trebali ispuniti anketu o svojim stavovima prema ženama. Anketa se bazirala na tri stavke: općim stavovima, neprijateljskom odnosu prema ženama i dobroćudnom seksizmu.


"Muškarci koji idealiziraju velike ženske grudi su više seksistički raspoloženi, snažnije objektiviziraju žene i više su neprijateljski nastrojeni prema njima", navedeno je u zaključku. Na ovaj način potvrđeno je da ponašanje muškaraca prema ženama može ovisiti o tome koje fizičke karakteristike žena im se sviđaju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: