Protiv upale i gripe
7

Promo / Morska voda olakšava tegobe upale grla i zapušenog nosa

Sponzorirani članak
Šmrcanje i kihanje su najčešće prvi znaci početka prehlade, a začepljen nos i nemogućnost disanja na nos predstavlja problem jednako za sve, jer remeti dnevnu rutinu i kvalitetan san.

Infekcije disajnih puteva su vrlo česte, odrasle osobe pogađaju i do 5 puta godišnje, a djecu čak i češće. Najčešće se javljaju u zimsko doba, i zbog toga su papirne maramice osnovni aksesoar u zimskim danima, a crven, natečen nos neminovnost većine stanovništva.

Kao što se rješenje za mnoge tegobe može pronaći u prirodi, tako se u morskoj vodi može naći i rješenje za začepljen nos.

Morska voda sa 22 metara dubine, ekološki čistih područja Sjevernog mora sadrži značajne mikoroelemente koji obezbjeđuju higijenu nosa i grla. Zahvaljujući sadržaju magnezijuma, cinka i selena, ali i drugih minerala morska voda istovremeno aktvira i lokalni imunitet respiratornog sistema koji je prva linija odbrane od virusa, alergena i nečistoća iz vazduha.

Sprejevi za nos i grlo koji sadrže ovu vrstu morske vode dodatno razrjeđuju sluz i spiraju strane čestice (prašina, polen, alergeni, bakterije, virusi), te se koriste i preventivno za svakodnevnu higijenu nosa i grla u vrijeme prehlada, alergija, kao i kod suhog i zagađenog vazduha. Ovo je veoma važno za sve koji borave u kolektivima i u prostorijama gdje je suh i topao vazduh.

Morska vode je najjednostavnije rečeno, uvijek korisna, jer pomaže vlaženju sluznice nosa i obnavlja njene normalne funkcije. Ipak, pri odabiru spreja sa morskom vodim poželjno je birati proizvode koji ne sadrže konzervans, jer on sam po sebi može štetiti sluznici nosa. Bez obzira na vrstu spreja koji koriste, pacijenti se, prije prve upotrebe, bilo kog medicinskog sredstva, trebaju posavjetovati sa svojim ljekarom ili farmaceutom.

Zahvaljujući napretku tehnologije, moguće je da morska voda unutar boce ostane hermetički zatvorena, čime se bez upotrebe konzervansa čuva sterilnost dugo i nakon otvaranja proizvoda. Takva tehnologija koristi se u izradi Marissimo sprejeva za nos koji su prilagođeni svim uzrastima.

Kada koristiti sprejeve Marissimo? Ovi sprejevi za grlo i nos na prirodan način olakšavaju tegobe upale grla i zapušenog nosa kod prehlade, upale sinusa i alergija. Mogu da se koriste za svakodnevnu njegu nosa i grla upravo u ovo vrijeme kada smo izloženi virusima na poslu, u školi ili vrtiću, ali i kao sastavni dio terapije prehlade i gripe, kada već dođe do upale sluznice nosa ili grla.