Rješenje za anemiju
104

Metal o kojem "ovisi život": Uz čašu REVIMED® Fe do savršene krvne slike

REVIMED® Stevia Fe
REVIMED® Stevia Fe
Iscrpljeni ste, blijedi, nedostaje vam kisika? Možda imate problem sa nedostatkom željeza. Da biste poboljšali vašu krvnu sliku, imamo sjajnu preporuku za vas - REVIMED® Fe.

Ovaj spoj najsličniji je prirodnim oblicima željeza u našem organizmu i u kombinaciji sa BIO matičnom mliječi, vitaminom C i medom podržava dobru krvnu sliku i jača imunitet cijele porodice.

Zašto se preporučuje redovno korištenje REVIMED® Fe:

  • dvovalentno željezo Fe²+
  • željezo je nisko dozirano, a biološki vrlo iskoristivo (do 80 posto)
  • sprečava i suzbija nedostatak željeza i opću slabost organizma
  • najbliži je spoj prirodnim oblicima vezanja željeza u organizmu
  • željezo u kombinaciji sa BIO matičnom mliječi i vitaminom C je idealan spoj
  • nema nuspojava
  • potpuno prirodni napitak za cijelu porodicu
  • bez prekida u konzumiranju
  • izvrstan okus šumskog voća
  • za sve uzraste
  • dostupan je i REVIMED® Stevia Fe sa stevijom kao zaslađivačem, koji je pogodan i za dijabetičare.
REVIMED® Stevia Fe
REVIMED® Stevia Fe

Od željeza ukupno unesenog hranom, ovisno o njegovom obliku i potrebi organizma, može se apsorbovati samo dva do 10 posto. Iako neke namirnice (npr. špinat) imaju visok sadržaj željeza, on je slabo iskoristiv, jer istovremeno sadrže i druge tvari koje smanjuju njegovu apsorpciju (npr. fitati). Zbog toga je Svjetska zdravstvena organizacija preporučila dodatan unos željeza u obliku dodataka ishrani, što može znatno poboljšati status željeza, posebno kod rizičnih grupa: žena, trudnica, djece, starijih osoba i sportista.

Recept za savršenu krvnu sliku

REVIMED® Fe je prirodni visokokvalitetni dodatak ishrani na bazi dvovalentnog helatnog željeza (najsličnije željezu u organizmu), liofilizovane BIO matične mliječi, dehidriranog meda i vitamina C.

Namijenjen je osobama koje imaju manjak željeza kao i svima koji žele popraviti krvnu sliku ili tokom dužeg perioda održavati dobru krvnu sliku i snažan imunitet. Može se konzumirati zajedno sa svim lijekovima i namirnicama, te nije potrebno raditi pauze tokom korištenja.

Preporučuje se svim uzrastima, djeci (već od 12 mjeseci starosti), ženama, trudnicama, starijim osobama, rekonvalescentima, sportistima i svima koji su izloženi svakodnevnom stresu.

REVIMED® Fe i REVIMED® Stevia Fe
REVIMED® Fe i REVIMED® Stevia Fe

REVIMED® proizvodi ne sadrže gluten, pa se preporučuju i osobama koje boluju od celijakije, vegetarijancima i ljudima koji poste, a žele ojačati svoj organizam prirodnim putem. Zbog svoje izrazite čistoće liofilizovana BIO matična mliječ i dehidrirani med u REVIMED® proizvodima ne sadrže alergene, tako da nema alergijskih reakcija, pa ih mogu koristiti i osobe alergične na druge pčelinje proizvode.

REVIMED® proizvode možete pronaći u svim bolje opremljenim apotekama i trgovinama zdrave hrane.

Zapratite ih i na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a posjetite i njihovu web stranicu www.revimed.ba.