Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedem sta imam,a nemam puno,kad me opali opali,svake hefte mjenjaju sta je dobro a sta nije za srce,najgori je stres,a on dolazi od neimastine i bijede u kojoj zivi vecina nas bosanaca i hercegovaca..
@BosanskiiSiin ne mozes reci da nije zdravo. Pozeljno je jesti meso samo ne pretjerivati...na kraju krajeva stomak covjeka je namjenjen da vari i zivotinjsku i biljnu hranu...a bolesti srca su pored ishrane najvise povezane sa ljenoscu, fizickom neaktivnoscu, puno tv igrice laptopi i displeji itd...vecera navecer u kasno, preskakanje dorucka itd ima tu mnogo faktora,....kretanje, trening i pravilna ishrana najbolja terapija
Lazu. Mediteranska dijeta nije uzrok maloga broja srcanih oboljenja nego mediteranski nacin zivota je uzrok zdravlju srca i krvotoka - nema stresova. U poganoj Americi vjecno lazu da je uzrok srcanih oboljenja povezan za ishranu radije nego za nacin zivota koji je smrtonosan za covjeka i u kojemu covjek ne moze da opstane bistroga uma i zdravoga tijela. Ali, Amerikanci ne mogu reci da je citav zapadni nacin zivota jedan ogroman promaseni projekat pa onda govere o ishrani kao o uzroku oboljenja.
@jos-jedan-bez-vatre Kompletan americki nacin zivota ne samo da izaziva bolest nego je sam po sebi bolest. To ukljucuje manjak fizickog kretanja.
@zcr; Ovaj nacin koristenja rijeci 'diet' je isto sto i 'cuisine'. Novinar je direktno preveo rijec 'diet'. Na engleskom 'Mediterranean diet' znaci upravo kuhinja ili ' cuisine' ili nacin ishrane a nema veze sa nasim nacinom koristenja rijeci 'dieta' koje se odnosi na smanjenje unosenja kalorija ili posebnog nacina ishrane.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A argeta pasteta? Morska?
daj mi kilu mediteranske i velku pivu
I ja sam na ninđa dijeti jedem sve samo pazim da me niko ne vidi
Prosecni bosanac moze sa svojom nadnicom svaki dan da sanja ribu.
zato štap u ruke
Ništa bez janjetine! :P
Daleko masnija od svinjetine..
Istraživanjem je utvrđeno da oni koji u sklopu svoje dijete jedu povrće, koštunjavo voće, ribu i masilnovo ulje imaju 37 posto manju šansu da umru ranije poredeći s onima koji jedu velike količine crvenog mesa i puter. - Znaci da jedemo crveno meso umjesto ribe i povrca? :D
sve ovo jedem ...ali volim pojesti i biftek...sanse su mi 50-50
@BosanskiiSiin pametno.....ja, osim bifteka, i ne volim crveno meso
Biftek 29 maruna,odakle ti lova frajeru:)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@strumfeta nadam se da si mi dobro, i da se ti ovako hranis :)
e pile nisam bas najbolje ovih dana jesili ti dobro a sto se tice ove hrane pa gedam da se pridrzavam koliko toliko crveno meso mi svakako ne prija a voce i povrce jedem ali to su ti bebece porcije
@zcr eh evo nisam jos
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Najbolje je sto je ispod ovog teksta reklama za Mcdonald¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸˝s..
...drevna balkanska mudrost veli "mani se ručka koji nemoš zadrvo svezat".
...drevna balkanska mudrost veli "mani se ručka koji nemoš zadrvo svezat".