Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
med je i te kako lijek, samo to se nikada neće ozvaničiti, guess why?
@zlatniescajg, neće se ozvaničiti jer ne pomaže nikakvom izlječenju.
Med je lijek ...
Pomozite pčelare, kupujte med. Širite priču da je med navodno zdrav i dižite med u zvijezde kako bi podstakli veću prodaju da spasite pčelare.
Pored toliko šećera u medu, reći nekome jedi meda zbog tragova korisnih tvari koje sadrži, isto je kao reći za vitamin B konzumirajte pivo, a vrijedan antioksidant tražite u crnom vinu.
Istjerivanje strave se također već vijekovima koristi u liječenju. Svašta se koristi u liječenju, samo pitanje je pomaže li ? Od mnogih stvari nema nikakvog lijeka, nikakve zdravstvene koristi, ali se i dalje koriste u liječenju.
u svakom slučaju zdraviji od oni američki kemikalina da ne kažem qovana
Gospodar tvoj pčelu je nadahnuo: "Pravi sebi kuće u brdima, na drveću i u onome što naprave ljudi, zatim, hrani se svakovrsnim plodovima, pa onda idi stazama Gospodara svoga, poslušno!" Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja, u njemu je lijek ljudima. Tu je, uistinu, dokaz za ljude koji razmišljaju. -Sura En-Nahl - Pčela, ajet 68. do 69.
Kad se spomene med sjetim se anegdote iz jedne od epizoda pozitivne geografije kada Dzanko prilazi i pita Zaima Muzaferiju, koji je u to vrijeme kao penzioner iz zabave prodavao vlastiti med pored ceste, je li istina da pomaze kod onih stvari. Ziam odgovara, pomaze, pomaze, onome ko moze.
Med nije lijek nego je preventiva i ne maze se nego se unosi drvenom kasikicom u organizam .. vise kasika moze da dovede do ozbiljnih problema. Ako je med lazan onda se moze mazati
Oni ne mogu samog meda.