|

Masturbacija je dobra za vaše zdravlje

Masturbacija je dobra za vaše zdravlje
24
Klix.ba
6.12.2013. u 12:57
135
komentara
24

dijeljenja
Masturbacija je dobra za vaše zdravlje
Istraživači s Univerziteta Sydney poručili su da zaboravite mitove o tome da samozadovoljavanje uzrokuje gubitak vida ili razuma, trebate znati da je ustvari dobro za vaše zdravlje. Zapravo, može vas zaštiti od bolesti poput cistitisa, dijabetesa i raka prostate.
Više od 94 posto muškaraca i 85 posto žena priznalo je da redovno masturbira. A kako tvrdi naučnik Anthony Santella, to je nešto što rade i bebe u utrobi.

"Masturbacija može pomoći ženama u sprečavanju infekcije vrata maternice i urinarnog trakta, jer dolazi do tzv. otvaranja vrata maternice tokom procesa uzbuđenja. Vlažnost koja nastaje tokom masturbacije isteže vrat maternice. To omogućava cirkulaciju tekućine i ispiranje štetnih bakterija koje se nalaze unutra", napisali su naučnici u studiji koja je objavljena na stranici The Conversation.

No, to nije sve. Samozadovoljavanje smanjuje rizik od dijabetesa 2, smanjuje insomniju kroz oslobađanje hormona te povećava snagu donjeg dijela zdjelice kroz kontrakcije koje se događaju tokom orgazma.

Studije su pokazale da muškarci koji imaju redovan seks imaju smanjen rizik od dobijanja raka prostate, a isto važi i za samozadovoljavanje. Razlog je vjerovatno taj što se tokom orgazma oslobađaju toksini iz prostate.

Naučnici su istakli i to da je masturbacija najbolji način postizanja orgazma, te da ljudi koji doživljavaju redovne orgazme imaju reduciran stres, pritisak, povećano samopouzdanje i manje bolova.

Na kraju su poručili da uživate jer samozadovoljavanjem ne postoji način da se razočarate u partnera ili strahujete od neželjene trudnoće i spolnih bolesti.
Prijavi grešku


Komentari (135)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...