Opustite svoje tijelo
3

Masaža stopala je ono što vam treba

Sarajevo-x.com
Vjerovatno ste do sada čuli da je masaža korisna. I sami možete spoznati koliko vam masaža prija, bar većini ljudi prija. Kada nas neko masira, vrlo često nikada ne pomislimo da zamolimo za masažu stopala, a upravo je to ono što vam treba.

Međutim, ukoliko niko baš nije voljan da vam izmasira stopala, onda se sami prihvatite posla, savjete donosi timesofindia.com.

Potopite stopala u toplu vodu sjedite nekoliko tenutaka i opustite se.
Probajte ne misliti ni na šta, osim na toplotu i ugodnost. Posušite stopala i ne morate biti ekspert u masiranju da kružnim pokretima izmasirate svoja stopala. Ne zaboravite da, ukoliko nemate ravna stopala, masažom "mostića stopala" oslobađate napetost u kičmenim stubovima.

Možda nećete biti iznenađeni kada saznate da postoje banje koje su specijalizovane isključivo za masažu i tretman stopala. Često koriste vrelo kamenje, blato ili bambusovo ili kokosovo ulje. Često nam je pri ruci maslinovo ulje i slobodno možete utrljajti nekoliko kapi u vaša stopala.

Ukoliko ste umorni ili vas jednostavno muči hladno vrijeme, priuštite sebi toplu kupku. Ukoliko imate samo tuš kabinu onda potopite samo stopala i ne zaboravite voditi računa o sebi.