{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Loše pozicionirane tipke na tastaturi pogubne za nerve prstiju

S
Sarajevo-x.com
24.12.2007. u 09:01
0
0
Loše pozicionirane tipke na tastaturi pogubne za nerve prstiju
0
Loše pozicionirane tipke na tastaturi pogubne za nerve prstiju
Loše pozicionirane tipke na tastaturi mogu prouzrokovati trnce ili osjećaj oduzetosti u prstima i rukama što upućuje na uklještenje nerva. U slučaju da se ovakva upozorenja ignorišu, a prepisane terapije prestanu djelovati, problem se mora rješavati hirurškim zahvatom.
Naučnici su ustanovili povezanost loše pozicioniranih tipki na tastaturi i uklještenja živca prstiju ili cijele ruke, izvještava Earthtimes.org.

Pretjerani napor koji čine prsti dok se same šake vrlo malo pomjeraju mogu dovesti do ovog zdravstvenog problema. Osim tastature isti problem mogu napraviti i loše pozicionirane ručke na biciklu.

Skloniji ovom zdravstvenom problemu su osobe između 40 i 70 godina, a ukoliko se problem ne liječi, bol se može proširti kroz cijelu ruku te na vrat, a u konačnici može dovesti do hronične slabosti u prstima. Tadase , na primjer, i otvaranje boce pretvara u problem.

Ipak, ovo se stanje može uspješno izliječiti ukoliko osoba ne ignoriše simptome. Ukoliko terapije ne pomažu, problem se može riješiti hirurškim zahvatom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: