Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najcesci uzrok gojaznosti je to da jedes dok se ne najedes ili prejedes. Treba jesti a da se nisi najeo. Utovaris sebi hrane koliko mislis da je dovoljno, i kada to smazes, onda ustanes iza stola bez da trazis jos. Nakon pola sata se osjecas da si taman jeo. To je stvar navike koju treba stvoriti u glavi, da glava komanduje stomaku a ne obrnuto.
Nije moguce ja jedem po cijeli dan i tersam po cijeli dan od tersa mrsavite vjerujte mi al drugo sam ja mene mora nes jebavat u životu.
Netačno, najveći uzrok gojaznosti je poremećen metabolizam, koji nastaje radi prerađene hrane pune aditiva/konzervansa i hemikalija, pesticida i GMO u hrani i još mnogo toga, ali bitno je da vam "znanstvenici, struka" i klix-a kažu, jer oni najbolje znaju i njihovo je "100% tacno"..
Ovo je fino objasnio Herbert M Shelton u perfektnoj knjizi o zdravoj hrani, Orthotrophy. Kako jesti: 1. Jedi samo kad si gladan, 2. Ne jedi kad si bolestan ili te boli nešto ili u fizičkoj ili mentalnoj neugodnosti, 3. Ne jedi odmah prije ili proslije rada ili teškog mentalnog ili fizičkog napora, 4. Ne pij sa jelom, 5. Skrozi sažvači hranu. Također u Fasting i Sun Bathing ima razlika između apetita i gladi. Apetit za svačim se može imati ali to je ovisnost, dosada itd.
Kaze, imam 105 kila a da nisam mrvio imao bi i vise..