{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljekari: James Bond je impotentni pijanica

13.12.2013. u 18:00
10
42
Ljekari: James Bond je impotentni pijanica
10
Ljekari: James Bond je impotentni pijanica
“Votka martini, promiješan, a ne protresen”, jedna je od najcitiranijih replica iz filmova o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu. Ipak, ljekari tvrde da bi Bonda njegova ljubav ka boci ostavila impotentnim i korak od smrti.
Britanski ljekari su analizirali romane Iana Fleminga i utvrdili da je prosječna količina alkohola koju James Bond unosi u sebe blizu jedne i po boce vina dnevno. Ljekari su pročitali 14 Flemingovih romana i zapisali svako piće koje je popio. Tvrde da je Bond čovjek kojem ni u kom slučaju ne bi trebalo povjeriti deaktiviranje nuklearne bombe.

Isključivši 36 dana koliko je Bond bio u zarobljeništvu, bolnici ili na liječenju, u sebe je unio 1.150 jedinica alkohola u 88 dana. To je količina od 92 jedinice sedmično, odnosno pet votka martinija dnevno, što je četiri puta više od maksimalne preporučene količine za muškarce u Ujedinjenom Kraljevstvu.

“Iako shvatamo društveni pritisak koji navodi na konzumiranje alkohola usljed rada sa međunarodnim teroristima i visokoprofilnim kockarima, savjetovali bismo bondu da obrati pažnju na količinu alkohola koju konzumira”, objavili su ljekari u Britanskom medicinskom žurnalu.

Bond također ima i problem sa vožnjom u pijanom stanju. U “Casino Royaleu” je učestvovao u vratolomnoj automobilskoj potjeri nakon konzumiranja 39 jedinica alkohola.

"Sposobnosti prikazane u romanima nisu u skladu sa fizičkim, mentalnim i seksualnim sposobnostima koje bi imala osoba koja pije ovolike količine alkohola”, napisali su ljekari.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: