Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@manki ti dobijaš pluseve od sidaša a ja minuse.😎 1. kaže da smanjuje šansu a ne da se nije moguće zaraziti. 2. Nisu ti desni nikad krvarile kad peres zube? 😉 3. Bi li ga ti zavukao njoj ili njemu bez kondoma kad si već siguran u to što govoriš 😉 4. Ne osuđujem zaražene. Svakom se može desiti.
Joj, ova vijest undetectable = untrasmittable za HIV stara ima par godina, klix tek sad prenosi, tugo moja. I nisu lijekovi za AIDS, Nego lijekovi za HIV. AIDS je samo stanje u koje dodjes ako ne koristis lijekove za HIV. Ne bi bilo lose malo Wikipedia barem da procitate dragi novinari klixa, i da se malo informisete, da znate barem o cemu pisete.
@manki Nije bitno kako se zove, važno je da pederi pate.
Ubijeđen sam da je lijek za sidu neka glupost, tipa polen od maslačka, kandža od vjeverice, ekstrakt runolista itd.
Drama su mi oni koji stupe u vezu s nekim uprkos hiv-u. Kako im nije stalno prisutna opasnost od zaraze. Pa cetkicu za zube pogrešno uzmeš i možda pokupiš, a da ne kazem stalno durexe navlačit 🙄
@Cicibann Ruski rulet na njihov način
@Cicibann Nije tacno. Prvo ako osoba s kojom si pije lijekove za HIV, ne moze ti prenijeti virus sve i da ne koristis kondom. Drugo, ne mozes pokupiti preko cetkice za zube, moze jedino ako ti njegova/njena krv dodje u direktan kontakt s tvojom, ili sperma. S tim sto mora biti direktan kontakt, ako je virus izlozen zraku par sekundi odmah se osteti i ne moze zaraziti nikoga. Znaci ako uzmes neciju cetkicu, i cak ima krvi na njoj, neces se zaraziti jer virus umre odmah van tijela.