{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Leđa vas mogu boljeti i od nakita

S
15.7.2008. u 14:22
0
0
Leđa vas mogu boljeti i od nakita
0
Možda i nije u pitanju teret koji ste nosili kad ste se preseljavali ili krckanje koje ste čuli kad ste podigli svoje dijete. Razlog bolova u leđima može biti nešto mnogo jednostavnije, kao što su vaše naušnice.
I ne samo naušnice već i satovi, ogrlice, piercing i drugo, kaže kiropraktičar Simon King iz Novog Zelanda.

"Iritacija na metal može prouzrokovati kočenje mišića i učiniti ih slabijim nego što je to normalno," objasnio je teoriju za britanski list Mirror.Slabljenje mišića izaziva bol i povrede vrata, leđa, zglobova, iščašenja i druge probleme.

"Niko se ne želi odreći svog nakita, ali ako vas zdravstveni problemi koštaju sportske karijere ili posla, trebali biste razmisliti o uklanjanju ili mijenjanju metalnih dodataka," kaže ovaj doktor.

Menadžer u wellness centru u Hertsu predlaže: "Ne stavljajte nakit dvije sedmice i pogledajte hoće li vam biti bolje. Poslije ga opet počnite nositi pa uporedite ima li neke konkretne veze u vašem slučaju."

Kiropraktičar King studira ovu problematiku već osam godina i dodatno pojašnjava kako metalni nakit nije dobar za nervni sistem jer prouzrokuje "kretanje određenih mišića" te njihovo napinjanje.

Tretman koji se preporučuje potpuno je prirodan, siguran i može se rezervisati u bilo koje doba, a pojedinci mogu eksperimentisati sa vlastitim nakitom.

Simon će u septembru objaviti knjigu o svojim dostignućima nazvanu "Live Without Pain".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: