|

Kako zadržati dobro raspoloženje tokom hladnih zimskih dana

Kako zadržati dobro raspoloženje tokom hladnih zimskih dana
0
S
Sarajevo-x.com
19.12.2010. u 22:00
14
komentara
0

dijeljenja
Kako zadržati dobro raspoloženje tokom hladnih zimskih dana
Niske temperature, nedostatak sunca i kratak dan mogu imati negativan efekat na vaše mentalno stanje. Magazin Cosmopolitan donosi nekoliko savjeta koji će vam pomoći da budete dobro raspoloženi i aktivni.
Kada vas jutarnji alarm probudi, odmah upalite svjetla. Ukoliko se budete pokušavali spremati za posao u mračnoj prostoriji, teško ćete se razbuditi i bit ćete nervozni.

Kafa je odlična za početak dana. Njen miris i sastojci će vas razbuditi i pripremiti za početak dana.

Nakon ručka uvijek prošetajte. Umjetno svjetlo pod kojim radite cijeli dan nije adekvatna zamjena za prirodno. Izlazak na svjež zrak i koliko toliko sunčeve svjetlosti će poboljšati vaše raspoloženje.

Jako je važno da odvojite vrijeme samo za sebe i da se odmorite. To ne znači da trebate odmah po povratku s posla da sjednete ispred TV-a ili da provodite vrijeme na "Facebooku". To će vas učiniti depresivnim. Radije izađite s prijateljima na piće.

Seks prije večere će vas opustiti. Uzimajte i D vitamin koji dokazano poboljšava raspoloženje. Tokom zime ne dobijate dovoljne količine ovog vitamina putem sunčeve svjetlosti.

Preuredite vaš dom, učinite ga svjetlijim pomoću lampi i krečenjem zidova u svijetle boje.

Kupite cvijeće i njime ukrasite svoj dom. Ono će unijeti svježinu i život u prostoriju u kojoj se odmarate i provodite slobodno vrijeme.

Trudite se da vaše vrijeme ne provodite samo u zatvorenom. Isplanirajte izlet i uživajte u dnevnom svjetlu. Vrijeme je praznika, pa možete otići i pogledati izloge prodavnica.

Pripremite romantičnu večeru. U svom domu napravite toplo i romantično utočište za sebe i svog partnera tokom zimskih dana. Poslije ugodne i romantične večere, zna se šta slijedi.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...