{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako izgleda glad?

19.7.2013. u 14:35
3
17
Kako izgleda glad?
3
Humanitarna organizacija Heifer International i poznati modni magazin Hunger organizovali su fotografsko takmičenje o temi gladi, kako bi skrenuli pažnju svijeta mode na svjetsko siromaštvo i glad.
Heifer International je organizacija s ciljem okončanja svjetskog siromaštva i gladi na održiv način. Ovoga puta je, sa magazinom Hunger, od fotografa zatražila da pošalju svoje fotografije koje oslikavaju riječ "glad".

"Cilj čitave ideje je podići svijest o gladnima. Važnost fotografije poput 'Afganistanke' Stevea McCurryja ne može se potcijeniti. Jedna fotografija može podići svijest i uhvatiti suštinu onoga što pokušavamo učiniti te eventualno okončati pošast siromaštva", rekao je Pierre Ferrari, predsjednik Heifera.

Fotografi koji su učestvovali u takmičenju, siromaštvo i glad su prikazali i doslovno i figurativno. Zanimljivo je da je mnogo njih povezalo modu i glad sa glorificiranjem poremećaja u ishrani, nego sa porukom o zaustavljanju svjetskog siromaštva.

Fotografa pobjednika odabrat će, 23. jula, suosnivač i urednik magazina Dazed & Confused, a fotografija će biti izložena u galeriji Fahey-Klein u Los Angelesu te objavljena u magazinu Hunger.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: