|

Kako izbjeći gripu na radnom mjestu

Kako izbjeći gripu na radnom mjestu
76
Klix.ba
15.1.2013. u 20:24
7
komentara
76

dijeljenja
Kako izbjeći gripu na radnom mjestu
Dok svijetom hara jedna od najgorih sezona gripe vrlo je važno da svi radnici poduzmu potrebne korake kako bi zaštitili sebe, ali i svoje kolege. Jedno istraživanje je pokazalo da čak 84 posto zaposlenih idu na posao dok imaju gripu. Njih skoro 50 posto ne preduzima nikakve korake da zaštiti svoje kolege.
Istraživanja su pokazala da se, kada je u pitanju ured, najviše bakterija krije na česmama, vratima mikrovalne pećnice i tastaturama. Svi uposleni bi redovno trebali brisati svoje radne površine sredstvima za dezinfekciju i prati ruke nakon dodirivanja predmeta koje svi koriste.

Radnici trebaju prati ruke prije svakog obroka, nakon čitanja magazina, nakon dodirivanja uredske opreme i pozdravljanja sa drugim uposlenicima.

Kako biste izbjegli dehidraciju, koja zajedno sa stresom i nedostatkom sna slabi imunitet, pored svog radnog mjesta uvijek čuvajte flašu vode.

Kada osjetite da biste mogli da obolite od gripe, posavjetujte se sa svojim ljekarom o prehrambenim suplementima, kao što su vitamin C ili cink.

Radnici ne bi trebali rukama dodirivati svoje lice tokom radnog vremena. Dodirivanje očiju, nosa ili usta bakterijama pruža direktan pristup tijelu.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...