Pospješite svoju muškost
52

Jogurt povećava plodnost i jača samopouzdanje

Klix.ba
Poznato je da probiotički jogurt može pomoći u smirivanju stomačnih problema, no, sada naučnici tvrde da su otkrili da pospješuje muškost.

Naime, naučnici Tehnološkog instituta iz Massachusettsa (SAD) su otkrili kako su miševi, koji su dnevno dobijali svoju dozu jogurta, imali 5 do 15 posto teže testise nego oni koji su dobijali klasičnu hranu ili junk food.

Osim toga, oni miševi koji su dobijali jogurt su puno brže i lakše oplođivali svoje ženke i imali više potomaka. Rezultati istraživanja bi mogli imati implikacije na ljudsku plodnost, a naučnici će uskoro početi istraživati može li se povezati konzumiranje jogurta i kvalitet sperme kod muškaraca.

Do zanimljivog otkrića naučnici su došli slučajno, dok su istraživali učinke jogurta na pretilost. Kako bi dokazali da konzumiranje jogurta može spriječiti gomilanje suvišnih kilograma u zrelijoj dobi, davali su miševima jogurt s okusom vanilije.

Miševi koji su jeli jogurt imali su veće testise i bili su skloni šepurenju. Uz to što su ih učinili većim zavodnicima, probiotici su ovim životinjama dali sjajniju i puno gušću dlaku.

Vezani članci