Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemoj masno,... nemoj slano,.. nemoj crveno meso,... nemoj piletinu puna antibiotika,..nemoj mlijeko i mliječne proizvode,... e sad nemoj ni voće. Najbolje da se odmah upucam.
kazem ja, jedite salamu i sudzuk, a ne trovati se vocem i vocnim sokovima
ne smeta prirodna fruktoza iz voća, voće ima nizak glikemijski indeks zbog celuloznih vlakana, pa se šećer polako i ravnomjerno apsorbuje. smeta visokofruktozni sirup, koji se dobija iz kukuruza hemijskim putem. to je energetska šok bomba za organizam jer isporučuje ogromnu količinu prostih ugljenih hidrata odmah. gušterača u stanju šoka luči ogromne količine insulina da bi preradila šećer koji se skladišti u formi masti i utiče na rasst triglicerida i pojavu masne jetre. istovremeno, osobe koje konzumiraju puno fruktoze imaju višestruko povećan rizik za dobijanje dijabetesa, a o uticaju na kancerogene ćelije dovoljno piše u tekstu. visokofruktozni sirup izgleda kao med, i "pčelari" koji muljaju ga najčešće podmeću i to tako da prihranjuju pčele sirupom koje ga samo uskladište u saće. usput se uhvati maksimalno 10% pravog meda koji služi samo da taj "med" dobije neki ukus. osim toga, može se naći u sokovima, slatkišima, kečapu... bukvalno svuda jer je jeftiniji od standardnog šećera, a usput djeluje kao konzervans, tj. ubija svaki život, pa samim tim i mogućnost da se proizvod pokvari.
Kakvo osvježenje :) I da si sve ovo slagao, a nisi.
hvala na komplimentima, nisam baš toliko zaslužio :)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Bez maksuzije nista.... 😁
“I jedite i pijte, samo ne pretjerujte; On ne voli one koji pretjeruju.“ (El-A'raf, 31) Recept za zdrav život!
Uhvatio naucnjak pogresnog misa...Il' nije prob'o baklava.
Jadni misevi.....:(