Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
_"Nažalost, nemamo ni institucije i laboratorije koje su opremljene i mogu raditi ove vrste hemijskih kontrola", pojašnjava mr. sci. Alma Salkić, direktorica Sektora za kontrolu lijekova u Zada Pharmaceuticals." Jadna je ova naša država i narod u našoj državi, koja nema ništa. Salkićko, ne krivi proizvođače dodataka prehrani koji su se komercijalizovali i koji nisu u službi zdravlja, nego u trci za novcem. Krivi državu koja nije u stanju izvršiti adekvatnu kontrolu. Proizvođači to odlično znaju i vješto koriste teren. _"Salkić stoga savjetuje da se potrošači uvijek odluče za sigurnu kupovinu - u apoteci." A kako ti Salkićko možeš sada govoriti o sigurnoj kupovini i padati u kontradiktornost, ako si već izjavila da se kod nas ne vrši kontrola ovih proizvoda? Očito da ti je članak poslužio kao reklama za apoteke.
Kakojjgggg
Nešto sam htio reći ali dok sam kliknuo odgovori pobježe...
Koja glupost, prvo kazevda u BiH niko ne kontrolise te preparate a onda kaze da ih kupujemo u nasim apotekama. Pa radije cu naruciti tako nesto iz EU ili SAD gdje znam da se takve stvari kontrolisu.
Jesi bas siguran da se kontrolisu?
Sve mamipara, kakvi minerali, vitamini, biljni preparati. Jesti zdravo, voce, povrce, meso sve umjereno i bice sasvim dovoljno za organizam. Samo izmisljaju nove preparate da bi uzeli pare.
Sta mi uopste kontrolisemo, sem svog zracnog prostora? :)
Sto si to u meni nasla moja tuzna grlice sto su drumovi za mene za tebe su ulice Tebi treba neko snazan neko jak i siguran a ne covek kao ja od zivota umoran Nije tebi nocas mesto u mom hladnom hodniku da bi dosla do mog srca neznas tajnu lozinku Za jednu noc kraj mene ti bi dala ceo svet a ja sve sve sto imam za tvojih dvadeset i pet Za jednu noc kraj mene ti bi srusila svoj let a ja ni onda nebih imao tvojih dvadeset i pet
Kod nas se ništa ne kontroliše tako da je sve uredu. Laboratorija sa par miliona pokusnih štakora zvana Bosna.
A,kao tablete farmacija kontrolise pa kljuka narod do smrti.o tome niko ni rijec jer to je stvar farmacije,a biljni preparati manjih proizvodjaca.
Sad da te vidim ne bih te poznao lepote tvoje zeljan sam ostao da l' me jos ima u tvojim grudima da li me trazis u drugim ljudima Ref. 2x Otkad te nema ja nemam sna i svaki dan je k'o godina ma samo da si sa mnom dao bih sve jer i kad me varas ti me varas najbolje Znam da sa tobom sve sam izgubio al' kad te sanjam ne bih se budio da l' me jos ima u tvojim grudima da li me trazis u drugim ljudima
da vam kažem jedno moje isjustvo: prije par godina.zbog neke bolesti,između ostalog u jednoj apoteci,na izlogu,na staklu gdje se kupuje,stoji u sjajnoj,lijepo upakovanoj kutiji neki ljiek na biljnoj bazi,po djelovanju mi odgovara,hajde da kupim,nije bilo ni jeftino,dođem kući odpakujem,u kutiji nekoliko blistira kapsula,to su one što se mogu rastaviti na dvije polovine. čitam uputsvo,sadržaj lijeka,neki navodni pravilnik,neželjeni efekti,folovi golovi... kroz par dana uzmem kapsulu i otvorim je,očekivao sam neki prah ili bar slično tome,istresem sadržaj na stol,uzmem povećalo i pogledam,unutar svake kapsule je bilo usitnjeno lišće,nešto kao iz kesice čaja,ali ovo je baš ono kada uzmeš suhog bukovog lista pa ga usitiniš..Sadržaj"lijeka"nije ni iz bliza odgovarao opisu,ustvari sadržaj je NIŠTA.
william gdje staviti,na početak ili kraj,moja omiljena muzika https://www.youtube.com/watch?v=Tq4GdBfLjsg
trava je zakon imaš na jednom mjestu biljni preparat,dodatak prehrani,vitamin i mineral a i ne moraš iči u apoteku
Sto si to u meni nasla moja tuzna grlice sto su drumovi za mene za tebe su ulice Tebi treba neko snazan neko jak i siguran a ne covek kao ja od zivota umoran Nije tebi nocas mesto u mom hladnom hodniku da bi dosla do mog srca neznas tajnu lozinku Za jednu noc kraj mene ti bi dala ceo svet a ja sve sve sto imam za tvojih dvadeset i pet Za jednu noc kraj mene ti bi srusila svoj let a ja ni onda nebih imao tvojih dvadeset i pet
kako znaš da imam 25? )))
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Skoro da se ništa i ne kontroliše. Naš narod više voli kupiti Mg iz DM.a nego u apoteci neki koji je bar poznatijeg proizvođača, a i cijena je uveliko presudna 😐
NEZNAM NESAM SKOLOVALA
Nismo svjesni ni kakvo smece jedemo, a o ovome da ne govorim :((
Nemoj se ti ljepotice samo meni sekirati
hesse, i ja sam se nasikirala :(
PRIKAŽI ODGOVORE (12)