Zdravlje
7

Hrana koja će vam pomoći da se riješite viška kilograma

Klix.ba
Mnogi od nas vode bitku s viškom kilograma i isprobavaju brojne načine kako bi je dobili. Pored različitih djeta, postoji i hrana koja doprinosi gubitku tjelesne težine.

Jabuke

Jabuke su bogate antioksidansima koji potiču gubitak tjelesne težine. Ukoliko prije jela pojedete jabuku, smanjit ćete broj unesenih kalorija. Antioksidansi u jabuci sprečavaju metabolički sindrom, stanje koje predstavlja pretjeranu količinu masnoće u području stomaka i nastanak figure u obliku jabuke.

Jaja

Jaja su bogata proteinima i pomažu u smanjenju tjelesne težine.

Zob

Zob je korisna za ljudski organizam i pomaže u smanjenju tjelesne težine. Održava vas sitim tokom dana, a veoma je korisna i za srce.

Leća

Leća je poznata po tome da pomaže u mršavljenju. Ona sprečava brzo lučenje inzulina, koje dovodi do stvaranja prevelike količine masti, posebno u području abdomena.

Losos

Losos održava srce zdravim i sprečava nagomilavanje viška kilograma. Omega 3 masne kiseline poboljšavaju osjetljivost na inzulin, što dovodi razvoju mišića, a smanjuje količinu masnoće u području stomaka.

Borovnice

Borovnice imaju mnogobrojna korisna svojstva za organizam. Bogate su i antioksidansima, koji pomažu u smanjenju tjelesne težine.