Zdravlje
10

Hirurzi zaboravili lateks rukavicu u ženinoj utrobi

Klix.ba
Derby Royal Hospital
Derby Royal Hospital
Britanka Sharon Birks trpjela je strašne bolove nakon što je imala histerektomiju. Tri dana nakon operacije otkrila je da je u njenoj utrobi ostala hirurška rukavica.

Birks, koja je majka šestero djece, otkrila je strašnu grešku kada je otišla u toalet.

"Bilo je užasno. Otišla sam u toalet i osjetila kao da mi je nešto upalo u stomak. Počelo je kliziti i izvadila sam veliku hiruršku rukavicu koja je bila puna krvi. Bilo mi je mučno i odmah sam pozvala sestru. Pregledali su me i razgovarali sa mnom. No, smatram da ljudi trebaju znati za ovo jer mrzim i pomisliti šta bi bilo da sam otišla kući prije nego sam ovo otkrila", rekla je Birks.

Nakon petosatne operacije Birks je kazala ljekarima da se osjeća loše i oni su je pregledali. Dali su joj antibiotike rekavši kako ima infekciju, ali nisu uvidjeli da joj bol stvara rukavica od lateksa koju su zaboravili u njenoj utrobi.

"Stomak me je mnogo bolio i osjećala sam kao da imam klin u stomaku. Pomislila sam da ima veze sa kateterom. Pitam se šta bi se dogodilo da je rukavica ostala u meni i kakvu štetu bi izazvala", dodala je Birks.

Uprava Royal Derby bolnice u Derbyshireu je pokrenula istragu o ovom slučaju i uputila Birks izvinjenje.