Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najjednistavnije nabijte sebi stare gaće preko lica. Nađite koje su bez rupa, i uživajte. Treba čovjek biti kreativan i znati improvizovati. Puno jednostavnije gaće nego praviti fino izgledajuću masku. E sad, neće niko da se blamira u javnosti s gaćama preko nosa osim youtube skandalista.
Najvise mi zao ovih sto su dzaba napuhale usne
Klix u naslovu kao da su oni napravili video
ovo je modni detalj,a ne zastita
Ove maske ne štite ni od čega. Moraju po svpjoj strukturi imati takave slojeve koje zaustavljaju virusem Bolje vam je nabavite jednu hiruršku masku i poslije upotrebe operite je lagano sa tečnim sapunom i vrućom vodom. Dokazano se nantaj način neće uništiti mikrostruktura maske. Ko jos ima UV lampu moze masku izložit toj svjetlosti.
Ne gubimo iz vida da je nemali broj zarazenih asimptomatican (ne ispoljava simptome), a prenosilac je virusa. Procenat takvih vjerovatno nije daleko od procenta pri gripi (7%). Jos nije jasno da li i koliko koronavirus lebdi u zraku, nakon kaslja, kihanja, govora. Juznokorejski i kineski eksperti tvrde da je najveca greska koju ostatak svijeta cini - nenosenje maske. Ne kao zastita za osobu koja masku nosi, vec kao preventiva protiv sirenja virusa na druge. Zato...
Ovo je ravno nuli koliko je ova maska korisna.
Pa pre 40 godina smo pravili vlastite tenkove, avione. Danas se hvalimo kako napraviti masku.
@SerbianTrolIMaster BOZE SACUVAJ, NE VARAJTE NAROD, ZA OVO BI TREBALI ICI U ZATVOR STO VARATE NAROD, OVE KRPE NE MOGU ZAUSTAVITI VIRUS COVID-19. SVAKO ONAJ KOJI SE ZELI POTPUNO ZASTITI, ILI EU STANDARDA FFP2 (AMERICKI N95) KOJE STITE 95% ILI EU STANDARDA FFP3 KOJE STITE 99,5%!
Od cega ova maska stiti pa se zove zastitna? U Hrvatskoj je inspekcija kaznjavala jer su neki oglasavali maske kao “zastitne” i tako dovodile u zabludu ljude prilikom prodaje. Treba biti oprezan.