Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A jesi glup cuj jesti meda i suhog voca a za rizu koja je pun kolhidrata da ne spominjem, sto manje kolhidrata med i suho voce skroz izbacit jest ribu povrce svaki dan sto vise kretanja od voca jesti sve samo pazit na ananas mango i banane koje imaju u sebi previse prirodnog secera,
Jedini pravi spas za dijabetičare je u prirodnim, zdravim šećerima. Jesti mnogo meda, domaćih džemova, mnogo suhog voća, ali i svježeg, naročito piti cijeđene zdrave sokove iz svježeg voća, umjesto makarona koji su izašli iz fabrike treba jesti mnogo riže koja je takva iz majčice zemlje. Izbjegavati čokolade, pravite sutliju. Paziti da se jede vrlo malo masnoće, bilo kojih masti i ulja treba uzimati minimalno. Organizmu dijabetičara masnoće i ulja su najveća opasnost.