Čaša puna zdravlja: Evo zašto trebate piti limunadu s medom svaki dan

Čaša puna zdravlja: Evo zašto trebate piti limunadu s medom svaki dan
70
D
DP
12.2.2020. u 16:49
8
komentara
70

dijeljenja
Čaša puna zdravlja: Evo zašto trebate piti limunadu s medom svaki dan Ilustracija: Shutterstock
Većina ljekara koji su zaista spremni dati dobre savjete svojim pacijentima, najvjerojatnije će uključiti med i limun u svoje preporuke za zdrav život. Kako oni djeluju na naš organizam?
Ljekari iz cijelog svijeta potvrdili su da ispijanje čaše limunade s medom svakog dana donosi velike zdravstvene prednosti za ljudski organizam, a evo i što pod tim podrazumijevaju, odnosno na koji način ova kombinacija djeluje na ljudski organizam.

Poboljšava zdravlje crijeva

Jedan od ključnih koraka u održavanju zdravog načina života je održavanje zdravih crijeva, a mješavina meda i limuna omogućava bolji rad metabolizma koji je nužan kada se probudite.

Ova kombinacija poboljšava metabolizam jer želučane zidove ostavlja u stabilnom stanju za probavu hrane koja se uzima tokom dana. Također, limunov je sok koristan kada je riječ o ublažavanju nadutosti i refluksa.

Čisti probavni sustav

Tokom probave, neke prehrambene tvari imaju tendenciju da se skupljaju u probavnom sustavu.

Čaša limunade s medom nakon svakog obroka očistit će sve te supstance koje se nakupljaju nakon obroka.

Podiže imunitet

Svi mrzimo biti bolesni. Zato, kada imate priliku, trebali biste izdvojiti malo vremena i usredotočiti se na jačanje svog imunološkog sustava.

Vitamin C koji se nalazi u limunovom soku daje zadivljujuće rezultate kada se radi o suzbijanju prehlade i gripe. Ekstrakt limuna sadrži i saponine koji su nužni pri liječenju oštećenja kože.

Smanjuje kiselost organizma

Kada je tijelo pretjerano kiselo veća je vjerojatnost da ćete dobiti neku infekciju.

Nakon što se razgradi, mliječna kiselina u organizmu može se nagomilati do opasne razine koja je loša za organizam, čineći ga ranjivim na sve vrste infekcija.

Zbog toga bi tijelo trebalo imati uravnoteženu razinu kiselosti u svakom trenutku. Limunska i askorbinska kiselina koje se nalaze u limunu topljive su u krvi, za razliku od drugih kiselina.

Ako svakog dana popijete jednu čašu limunade s medom, sigurno ćete osjetiti promjene u vašem tijelu.

Potiče hidrataciju

Podrazumijeva se da tijelo u svakom trenutku mora biti hidrirano. Kada je tijelo u dehidriranom stanju, povećava se naprezanje kardiovaskularnog sustava, a dolazi i do češće pojave zatvora. Konzumacijom limunade s medom mogu se izbjeći ove komplikacije, navodi Health and Human Research.

Potiče gubljenje kilograma

Limun sadrži pektin i druga vlakna koja suzbijaju osjećaj gladi kada se konzumiraju.

Kada mješavina limuna i meda stigne do želuca, reakcija između katalizatora pankreasa i meda povećava brzinu metabolizma i potrošnju masti u tijelu, čime se povećava i postotak izgubljenih kilograma.

Poboljšava izgled kože

Crvenilo i upala kože rezultat su nečistoća u krvi. Uz pomoć meda, krv se može pročistiti i upale na koži se smanjiti. Kako mješavina kruži tijelom, ona održava blistavu kožu tokom cijelog dana.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...