Pravi izbor
14

Brže do pozitivnih rezultata: Zašto je Acibadem izvrstan u liječenju ginekoloških karcinoma?

Acıbadem vhunska je destinacija za praćenje i liječenje ginekoloških karcinoma
Acıbadem vhunska je destinacija za praćenje i liječenje ginekoloških karcinoma
Odjeljenje za ginekološku onkologiju Acıbadem vrhunska je destinacija za praćenje i liječenje karcinoma materice, jajnika, grlića materice i drugih ginekoloških onkoloških bolesti. U Acıbademu svaka pacijentica s ginekološkim karcinomom dobija personalizirani plan liječenja koji je prilagođen njezinim jedinstvenim potrebama.

Ginekološki karcinom predstavlja krovni pojam koji opisuje nekoliko vrsta zloćudnih tumora koji mogu poremetiti reproduktivni sustav žene. Uključuje rak grlića materice, jajnika, endometrija, vagine i vulve.

Odjeljenje ginekološke onkologije Acıbadem ima jedinstvenu razinu iskustva u liječenju svih vrsta ginekoloških karcinoma, a njihova stručnost često povećava šanse za povoljan ishod i pozitivan kvalitet života pacijentica.

Acıbademov tim za ginekološku onkologiju

Ginekološki karcinomi mogu prestavljati izazov za liječenje jer se nalaze u zamršenim područjima do kojih je teško doći. U Acıbademu, operacije ovih karcinoma obavljaju isključivo visoko specijalizirani ginekološki onkolozi.

Brojne su studije istaknule da je prognoza za ginekološke karcinome znatno bolja kada ih liječe specijalisti ginekološke onkologije, za razliku od općih specijalista ginekologije i akušerstva. To je zato što su specijalisti ginekološke onkologije dobro upoznati sa karakteristikama svih vrsta ginekoloških karcinoma, te stoga mogu odlučiti i sprovesti odgovarajuću hiruršku strategiju.

Ko su specijalisti ginekološke onkologije?

Ginekološki onkolog specijaliziran je za dijagnosticiranje i liječenje karcinoma ženskog reproduktivnog sustava. Nakon šest godina medicinskog fakulteta, ovi specijalisti nastavljaju s četvorogodišnjim stažiranjem iz akušerstva i ginekologije i prolaze dodatne tri godine specijalizirane obuke iz ginekološke onkologije kako bi pridodali ovu subspecijalizaciju.

Osim toga, ljekari iz različitih područja daju svoj doprinos liječenju pacijentica oboljelih od ginekoloških karcinoma, kao što su, između ostalog, medicinska onkologija, onkologija zračenja, opća hirurgija, urologija i druge.

Acıbadem
Acıbadem

Terapije prema tipu ginekološkog karcinoma

Odjeljenje za ginekološku onkologiju Acıbadem, posvećeno je postizanju najboljih rezultata kod svake pacijentice, bez obzira na vrstu i stadij bolesti. Pacijentice iz cijelog svijeta dolaze u Tursku u Acibadem na onkološko liječenje zbog jedinstvenog pristupa i kvalitete njege. Uz jedinstveni nivo stručnosti u liječenju svih vrsta ginekoloških karcinoma, Acıbadem tim ističe se po svojim rezultatima koji također obuhvataju i poboljšanje kvalitete života svih svojih pacijentica.

Rak grlića materice najčešći je tip ginekološkog karcinoma kod kojeg je operacija i dalje glavni način liječenja. Ovisno o tome koliko se rak proširio unutar grlića materice, operacija može uključivati samo uklanjanje kancerogenih stanica ili resekciju materice i grlića materice ili uklanjanje materice i grlića materice zajedno s mekim tkivom oko grlića materice i vrha vagine. U nekim slučajevima dolazi u obzir vađenje jajovoda i jajnika.

Osim toga, u određenim slučajevima, glavna opcija liječenja uključuje kombinaciju hemoterapije i terapije zračenjem. Ovisno o tome je li se rak grlića materice proširio na druge dijelove tijela, ciljana terapija također može biti dio strategije liječenja.

Rak jajnika je dijagnoza koju tokom života dobije 1,4 na svakih 100 žena. Operacija je često prva opcija u liječenju raka jajnika. Međutim, velik broj pacijentica s rakom jajnika nakon operacije mora primiti hemoterapiju jer se bolest može ponovno pojaviti u vrlo kratkom razdoblju. Hirurško liječenje raka jajnika obično uključuje uklanjanje jednog ili oba jajnika i jajovoda, ako se rak otkrije u ranoj fazi.

Međutim, ako se rak proširio na druge organe ili tkiva, za liječenje raka koristi se kombinacija različitih modaliteta liječenja koji uključuju operaciju, hemoterapiju, ciljanu terapiju i rijetko terapiju zračenjem.

Rak materice ili endometrija jedan je od ginekoloških karcinoma koji se lako može liječiti. Često se dijagnosticira rano, otprilike 67% otkrivenih je u lokaliziranoj fazi. Rak endometrija može se liječiti hirurškim uklanjanjem materice, grlića materice, jajovoda i jajnika. U ranim stadijima moguće je i sačuvati jajnike; međutim, ako se rak proširi, mogu se uključiti dodatne terapije poput hormonske i terapije zračenjem.

Acıbadem donosi robotsku hirurgiju u liječenju ginekoloških karcinoma

Acıbadem posjeduje veliki centar za ginekološku onkologiju, poznat kao inovativni zdravstveni centar za liječenje svih vrsta ginekoloških karcinoma. Tokom posljednje decenije paradigma hirurškog pristupa liječenju ginekoloških karcinoma prešla je s otvorene hirurgije na minimalno invazivnu hirurgiju. Ovim je pacijenticama omogućen brži oporavak uz daleko manji broj komplikacija.

U Acıbademu se većina operacija ginekoloških kancera izvodi laparoskopskim ili robotskim hirurškim tehnikama koje predstavljaju napredni oblik laparoskopske hirurgije koji hirurzima omogućuje izvođenje operacija pomoću robotizovanih ruku sa odgovarajućim instrumentima. Hirurg u operacijskoj sali upravlja ovim instrumentima putem računarske konzole.

Ovaj pristup donosi nekoliko prednosti uključujući poboljšanu vizualizaciju, poboljšanu spretnost i veću preciznost te omogućuje hirurgu postići bolje rezultate. Danas je u ginekološkoj onkologiji moguće izvesti operacije raka endometrija robotskom hirurgijom, zatim raka grlića materice i ranog stadija raka jajnika.

Za više informacija posjetite stranicu www.acibadem.ba ili ih kontaktirajte putem mail adrese [email protected].