Zdravlje
6

Bijeli sljez u borbi protiv suhog kašlja

Od davnina se bijeli sljez koristi u borbi protiv suvog kašlja. Njegova dejstva i dejstva drugih ljekovitih biljaka poznata su koljenima unazad.

Danas, spajajući tradiciju sa savremenom medicinom, sva ljekovita svojstva bijelog sljeza spojila su se u jedan sirup. Bronhoklir - sirup bijelog sljeza preporučuje se kod upornog, suhog i nadražajnog kašlja djelujući na način da sluzi bijelog sljeza oblažu sluzokožu ždrijela, smanjuju iritaciju i tako sprečavaju nadražaj na kašalj. U isto vrijeme sastojci kamilice, koja se nalazi u ovom sirupu, pojačavaju dejstvo sljeza, a djeluju i protivupalno.

Ovakva kombinacija sastojaka je veoma korisna i kao zaštita grla od aerozagađenja, kao što su dim i smog, te suh vazduh u zatvorenim prostorijama.

Linija biljnih sirupa Bronhoklir namjenjena je održavanju normalnog funkcionisanja disajnih puteva kao pomoć za sve vrste kašlja, za suhi, produktivni i pušački kašalj. Jedinstveno za Bronhoklir je da je cijela paleta dostupna i u pojedinačnim pakovanjima, u kesicama, što je veoma korisno za ljude u pokretu. Za zaposlene, studente i one koji putuju, Bronhoklir sirup u kesicama je idealan, jer svoju dnevnu dozu sirupa protiv kašlja mogu staviti u džep.