Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vec vise mjeseci se govori da d vit ima veliki znacaj na covid isvi pacijeti koji su umrli i svi koji su imali ozbijan tok su imali manjak d vitamina.bolje da je Fodil nabavio d vitamin i podijelio narod nego respiratore, barem bi imali vise koristi a i jeftinije je
Baš fino vidjeti da se u dijaspori daju besplatno stvari, i živi za bolje sutra. A ne ko kod nas, vitamine plaćamo po 5-6 KM..
Svbaki dan petnaestak minuta na suncu i dovoljno je D vitamina...u zimskim mjesecima pojačati unos ribe ,jetre,sjemenki,jaja.. i nema problema za D vitamin.
Ja rokam vitamin d od aprila i maja ,ovi se tek sad sjetili😂😂😂😂😂
Sve ce da urade da ovu prehladu predstave sto “ozbiljnijom” Sve ovo je najveca prevara 21 vijeka
Mi ne dobismo ni maske, a kamo li vitamine. Zagađen zrak, sezonska gripa, covid, a naši samo znaju oglasit da je narod kriv što ne nosi maske. Eto države i standarda
Kod nas ce uvesti porez na d3 😅
5000 ie d3 i minimum 1 g vitamin dnevno i nema sikiriki. predoziranje skoro pa nemoguće
@annodomini i minimum 1 g c vitamin
400UI jedinica vitamina D je nedovoljno u ovoj situaciji. Prvo izmjeriti vitamin D u organizmu a u ovoj situaciji sa koronavirusom slobodno uzimati i do 10.000UI dnevno.
@RundoCC 4000 je otprilike maksimum koji tijelo može apsorbirati
Kao prvo, vitamin D se koliko znam dobija i iz sijalice, ekrana, i bilo koje vještačke svjetlosti također. Kao drugo, Herbert Šelton je otkrio da se ti vitamini i sve hemikalije u tijelu same postave u ravnotežu kad prestanete uzimati višak drugih sastojaka kao danas ugljikohidrate (škrob, šećer, masti) što žderemo. Višak jednog = manjak drugog. Jedenje prerađenog žita i đećera dovodi do manjka kalcija itd.
Najgluplji komentar koji sam pročitao na klixu ikad. Nedostatak osnovnog obrazovanja prvo vitamin D se dobija iz sunceve svjetlosti i odgovarajucih namirnica npr mlijecni proizvodi losos i ostalo sto se tice prirodnog puta vjestackim putem se moze dobiti jedino uz pomoc suplemenata molim vas narode educirajte se prije nego sto pisete ovakve gluposti.
@3rdEye Dobiva se iz sijalice, ekrana??
PRIKAŽI ODGOVORE (1)