Sarajevo
38

Besplatan ulaz na konferenciju o mentalnom zdravlju "Moj nevidljivi svijet anksioznosti"

D. Be.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Nakon uspješno organizovane prošlogodišnje konferencije na temu mentalnog zdravlja u Sarajevu će ponovo biti održanaKonferenciju na temu mentalnog zdravlja pod nazivom "Moj nevidljivi svijet anksioznosti".

Konferencija će se održati 11.02.2023. godine u Sarajevu, na lokaciji Kino Meeting Point (Hamdije Kreševljakovića 13) sa početkom u 11:00 sati.

Organizatori navode da kao i prethodne godine i ovaj put žele da ukažu na važnost mentalnog zdravlja kako odraslih tako i djece, roditelja, staratelja te svih naših sugrađana. Želimo ukazati na značaj mentalnih stanja, kako i kada potražiti pomoć, kome se obratiti kao i ukazati na savremene metode terapije i liječenja.

Primarni cilj projekta je okupiti najbolje govornike sa područja zdravstva kao i to da našim posjetiteljima, sugrađanima damo priliku da javno progovore o svom problemu i da sa sudionicima podjele svoju priču. Naime, ove godine idemo i korak naprijed okupljajući veci broj stručnjaka iz područja zdravstva.

Govornici Konferencije 2023. godine i učesnici panel diskusije su:

  • Prim. Dr. Goran Čerkez, pomoćnik ministra za javno zdravlje
  • Dr. Sci. Remzija Šetic, psiholog
  • Irina Rizvan , psiholog i psihoterapeut - Dr. Alma Topić, psihijatar specijalista
  • Mr. Sc. Adisa Tufo, coach, mentor, autor
  • Aida Čamdžić, bh influenserica kao pokretač cijele priče i neko ko želi da pomogne javnosti
  • Mahir Očuz, povezanost anksioznosti i multiple skleroze
  • Mr. Sc. Alma Tuzi Lepir, zvukoterapija

Ulaz je besplatan, a prijave za učešće možete izvršiti putem društvenih mreža akt.ba i mamamediadoo ili putem maila: [email protected]