U samo nekoliko sati
85

Amerikanka saznala da ima rak nakon što su se crvene tačke na njenom tijelu rapidno proširile

I. S.
Foto: Jam Press Vid/Helaina Hillyard
Foto: Jam Press Vid/Helaina Hillyard
Helaina Hillyard iz Iowe objavila je da je saznala da ima rak krvi nakon što su se crvene tačke na njenom tijelu rapidno proširile.

Naime, ona je crvene tačke primijetila na ruci u novembru prošle godine nakon treninga košarke. Tačke su se proširile po gotovo čitavom tijelu u samo nekoliko sati. Odlučila je otići u bolnicu na pregled.

Utvrđeno je da su crvene tačke zapravo petehije, odnosno "mrlje" nastale kao posljedica unutrašnjeg krvarenja. Onkolog joj je zatim saopćio da ima akutnu limfoblastnu leukemiju B ćelija, odnosno rak krvi.

@helainahillyard Turn of events :// #fyp #ope #didnotexpectthat #leukemia #godsplan ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Helaina je navela da nije imala bilo kakvih drugih znakova raka te da se osjećala dobro.

"Bila sam u šoku nakon što sam saznala dijagnozu. Da nisam odmah otišla u bolnicu, preminula bih. Ljekar mi je rekao da sam imala sreće", kazala je.

Prima transfuzije krvi i ide na hemoterapiju svakih deset dana. Uprkos svemu, trudi se ostati nasmijana. Svoju priču je podijelila na TikToku u nadi da će podići svijest o ovoj bolesti.

"Želim pokazati da je moguće zadržati pozitivan stav prema životu. Mnogi su mi poslali poruke podrške, na čemu sam im beskrajno zahvalna", zaključila je.