Sama osmislila dijetu
0

Amerikanka otkrila kako smršaviti bez gladovanja

Klix.ba
Amerikanka Barbara Feinstein se većinu svog života borila sa viškom kilograma.

Težina joj je uzrokovala visok krvni pritisak i dijabetes tip 2, nije se mogla popeti uz stepenice, teško joj je bilo i ustati iz kreveta, a kada je bila najteža, kazaljka na vagi je pokazivala 150 kilograma.

Na svu sreću, Barbarini problemi sa kilogramima su prošlost. Danas ova 57-godišnjakinja ima 57 kilograma zahvaljujući dijeti koju je sama izmislila, a za koju kaže da joj je, ne samo pomogla da smršavi, već da izliječi sve svoje bolesti.

"Kada sam bila najteža, znala sam da neću nikada smršaviti ako počnem dijetu s kojom ću biti gladna. Stoga sam osmislila plan prehrane, a kao inspiracija su mi poslužile mediteranska ishrana i Atkinsova dijeta", kaže Feinstein.

Njena dijeta zasnivala se na smanjenom unosu ugljikohidrata, a prednost u ishrani davala je proteinima kao što su meso, riba i mliječni proizvodi.

"Svaki dan sam konzumirala 50 do 60 grama ugljikohidrata od cjelovitog zrna, smeđu rižu i puno povrća", kaže Barbara. Tokom dijete osmislila je 200 zdravih i ukusnih recepata, a svoje iskustvo je pretočila u knjigu "4 Weight Loss Solution".