Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Bosni su bile kese još osamdesetih godina prošlog vijeka zamjenjene papirnim, ekološkim kesama. Natron iz Maglaja je to proizvodio. Medjutim, kako je izbio rat, kese su se vratile.
proizvodio i unistio rijeku bosnu...
obavezno zabraniti svu vrstu plastike, vrečice plastične u marketima zamijeniti cekerima ili papirnim vrečicama, plastične boce obavezno zamijeniti staklenim sa zamjenom boca, ili plaćanjem kaucije ko ne posjeduje istu.
sad mogu srkat kasikom.
Želite li pronaći ženu za jednu noć? Dobrodošli na ==> www.XXDate.club
Dok ova zabrana dodje do nas u Bosnu proći će sto godina.... Kako je lijepo vidjeti Plastiku i plastične čaše uz naše rijeke
Sve su ovo kozmetičke mjere, eto, da se nešto priča. Zar nije problem plastike u EU davno riješen reciklažom? Opa, izgleda da nije. Šta je sa tzv. "štednim" sijalicama. Gdje su one nestale, grom ih ubio. Sve je ovo samo bacanje prašine u oči, da se priča o zaštiti okoliša. A pravim velikim industrijskim zagađivačima niko ne smije ni prići. Je.o vas tanjir.
pa iz ćega ču jest kolaće na rodžendanima ?
Ima biorazgradiva plastika, samo teze naci u trgovini zato sto je duplo skuplja.
DUREX na aparatima.
kod nas ce to jos duuuuugo biti u opticaju...nazalost...
Treba jesti iz čanka , drvenom kašikom.
ma more i rukom nismo gospoda
Kakve mi imamo veze sa ovim clankom jer na zalost zbog nacionalistickih stranaka SDA, HDZ i SNSD i glupog naroda mi nismo ni blizu europske unije...
to što si ti napisao ama bas nema nikakve veze sa ovim, nase zakonodavstvo kad dođe vrijeme ce se morati prilagoditi zakonima EU, pa ko god tad bio na vlasti.
Da li to ukljucuje i flase za vodu, colu i slicno? Rekao bih da su i one za jednokratnu upotrebu zar ne? Mislim mze se dio toga reciklirati ali mogu se i slamke i tanjiri reciklirati pa ce eto biti zabranjeni. Ili ce za flase lobiji da odrade svoje a slamkama ce zamazati oci javnosti? Da ne bude zabune, podrzavam ali treba to jace gurati i na siru paletu plasticnih proizvoda!
@rfid u EU se plasticne i staklene flase vracaju, i dobijes za svaku od 0,08-0,25 centi
Na prvi pogled pomislio da su kondomi.
Sad će bosanskohercegovački plastičari da se žale i jadaju, reći će da moraju smanjiti broj radnika.