Spring Run
66

Zbog koronavirusa otkazana 5K utrka u Sarajevu

Klix.ba
Zbog i dalje nestabilne situacije u vezi s koronavirusom, okazana je “Spring Run Summer Edition” manifestacija, koja se početkom idućeg mjeseca trebala održati u Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdili su predstavnici NGO Marathona koji su naveli da bi samo održavanje manifestacije predstavljalo svojevrstan rizik.

“Uz veliku želju i napore koje smo činili proteklih mjeseci da održimo manifestaciju, nakon razgovora sa partnerima uključenim u organizaciju događaja, kao i predstavnicima gradskih i federalnih vlasti te Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, primorani smo da zbog širenja pandemije COVID 19 i njenih posljedica otkažemo događaj “Spring Run Summer Edition“, čije održavanje je bilo najavljeno za 8. august u Sarajevu“, ističe se.

Iako su se trke trebale održati na otvorenom, prijavljeni su trkači iz regiona, odnosno iz zemalja u kojima je pandemija i dalje u porastu, što predstavlja osnovni razlog otkazivanja ovog događaja.

“Primorani smo na otkazivanje utrka Heineken 0.0 5K Spring Run, te Sarajevo Family Run jer su naš osnovni prioritet, bili i ostat će, sigurnost i zdravlje stanovništva, svih učesnika, posjetilaca, članova organizacionog tima, kao i volontera“, kažu u NGO Marathon Sarajevo, Istovremeno, predstavnici “Marathona” izrazili su nadu da će se situacija oko pandemije COVID-19 ipak uskoro stabilizirati, te da će se druženja sa trkačima nastaviti na nekim od budućih utrka.

Predstavnici NGO Marathon Sarajevo naglasili su da će svako od prijavljenih takmičara ponaosob, putem email-a, u narednim danima biti obavješten o mogućnostima da svoju startninu iskoristi za neku od budućih utrka koje će, po okončanju pandemije, realizirati ova trkačka zajednica.