PROMO
8

Zbog čega je važno da konzumiramo riblje ulje?

Odavno je poznato da raznovrsna ishrana ima najbolje učinke na naše zdravlje. Iako znamo da sadrži sastojke izuzetno važne za zdravlje našeg organizma, riječna ili morska riba se obično ne nalazi dovoljno često na našim trpezama.

Riba je najbolji izvor omega-3 masnih kiselina, esencijalnih kiselina koje grade svaku ćeliju našeg tijela, održavaju zdravlje velikog broja naših organa, regulišu masnoću u krvi, pritisak, gustinu kostiju, jačinu i zdravlje zuba, kose i noktiju, jačaju funkciju vida, potpomažu zdravu trudnoću, ali i utiču na psihofizičke performanse. Drugim riječima, bez omega-3 masnih kiselina, zdrav život bi bio nemoguć.

Sada su dostupni visokokvalitetni izvori omega-3 masnih kiselina u vidu dodataka ishrani koji nam omogućavaju da zadovoljimo sve dnevne potrebe našeg organizma za omegom-3.

ULTRA FISH OIL OMEGA – 3: Kapsule sa sadržajem najkvalitetnijeg ribljeg ulja namijenjene za sve generacije su visoko koncentrovane i dokazano efikasne u očuvanju zdravog nervnog sistema i imuniteta tokom cijele godine. Namijenjene su svima, a naročito će biti značajne aktivnim ljudima, uzimajući u obzir činjenicu da povećavaju ukupne fizičke i psihičke performanse.

PURE KRILL OIL OMEGA – 3: Ulje račića Krilla je jedinstven proizvod koji osigurava unos značajnih količina omege-3 i ima veoma bitnu osobinu koja se ogleda u boljoj apsorpciji u ciljana tkiva našeg tijela. Dokazano je da je konzumacijom ovog ribljeg ulja potrebna dvostruko niža doza unosa esencijalnih masnih kiselina u odnosu na bilo koji drugi proizvod. Sve to upućuje na superiornost ulja sitnog morskog račića i daje naslutiti važnost koju može imati u osiguravanju nivoa blagotvornih omega-3 masnih kiselina u tijelu.

KIDS CHEWABLE OMEGA – 3: Bombone za djecu sa okusom voća sadrže esencijalne masne kiseline DHA i EPA, kao i vitamine D i E. Preporučuju se djeci zbog rasta i razvoja i to već od tri godine starosti. Doprinose jačanju imuniteta i poboljšanju funkcija organizma. Studije su pokazale povećanje koncentracije i sposobnosti učenja kod djece koja su konzumirala omega-3 masne kiseline.

Najkvalitetnije omega – 3 proizvode iz Norveške možete pronaći u dm prodavnicama.