Nesvakidašnji slučaj
14

Zaustavili ga zbog istekle registracije: Vozačev urnebesan izgovor šokirao policiju

DP
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Možda bi izgovor da ste bili previše zauzeti mogao proći ako niste stigli otići u kupovinu ili posjetiti rodbinu, ali jedan vozač iz američke države Louisiane ponudio je policiji upravo ovaj izgovor, kao opravdanje zašto nije obnovio registraciju svog auta 23 godine.

Njegov izgovor je toliko šokirao policiju da su cijeli slučaj objavili na svojoj Facebook stranici.

Naime, policajac iz policijskog odjela u Slidellu zaustavio je čovjeka s registracijskim tablicama koje nisu obnavljanje još od 1997. godine, prenosi CNN.

Na pitanje policajca zašto to nije napravio toliko dugo vremena, čovjek je odgovorio: "Oprostite, bio sam previše zauzet u posljednje vrijeme i potpuno sam zaboravio obnoviti registraciju. Pobrinut ću se za to čim stignem kući", saopćili su iz policijskog odjela.

Prema navodima Global Newsa, među vozačima u Americi raširena je praksa da kada nabave novi automobil na njega postave tablice sa starog automobila (ako ga imaju) kako bi tako izbjegli plaćanje registracije. Slučaj ove davno istekle registracije toliko je zabavio policijske službenike iz odjela u Slidellu da su tim povodom objavili i komentar na Facebook stranici.

Policajci su ovaj nesvakidašnji slučaj, između ostalog, duhovito prokomentirali riječima: "Za vas koji volite 'zamjenjivati tablice' od toga nam napravite izazov, umjesto da stavljate one koje su istekle još 1997. godine."

Vozači u američkoj državi Louisiani, obavezni su obnavljati registraciju svake dvije godine.