PROMO
35

Zašto Beta G immuno i Beta G kids u jeku COVID-19 pandemije?

Pojava novog koronavirusa - SARS-CoV-2, koji uzrokuje teške infekcije respiratornog trakta u ljudi (COVID-19), postala je globalna zdravstvena briga.

Jedna od zabrinjavajućih karakteristika COVID-19 je fenomen poznat kao "citokinska oluja", brza pretjerana reakcija imunološkog sistema u kritično bolesnih osoba s COVID-19.

Uz to, često se uočavaju abnormalnosti koagulacije (zgrušavanja krvi), trombocitopenija (nizak broj trombocita) i probavni simptomi, uključujući anoreksiju, povraćanje i dijareju (proliv).

Ulazak koronavirusa u ćelije domaćina posredovan je šiljak proteinom (eng. spike protein). U smislu interakcije između virusa SARS-CoV-2 i njegovog domaćina izvještaji govore da su receptorska mjesta koje spike protein SARS-CoV-2 koristi da zarazi plućne ćelije, u velikom broju otkrivena u enterocitima, što ukazuje da koronavirusi mogu inficirati i gastrointestinalni trakt, kao i da aktivnost virusa može povećavati podložnost upali crijevne sluznice i dijareji. Ispitivanja su pokazala da pacijente oboljele od COVID-19 sa blagom kliničkom slikom obilježava prisustvo simptoma od strane probavnog trakta, osobito dijareja (proliv). Ovi pacijenti pokazaju duži period prije virusnog klirensa odnosno ostaju duže inficirani u usporedbi s onima koji imaju samo respiratorne simptome.

β-glukan, derivat pekarskog kvasca (Saccharomyces cerevisiae), je prirodna imunomodulatorna komponenta koja priprema imunološki sistem da bolje reaguje na bilo koju mikrobnu infekciju. Dosadašnja istraživanja su pokazala da oralna primjena β-glukana iz pekarskog kvasca smanjuje dijareju, moduliranu ekspresiju citokina i smanjuje upalu crijeva. Takođe, studije pokazuju da frakcije β-glukana smanjuju koagulaciju u plazmi i aktivaciju trombocita.

Tokom perioda zatvaranja u domove sa kojim smo se suočavali i suočavamo se kao pojedinci i zajednica u cjelosti u jeku pandemije COVID-19, našu imunološku odbranu mogli bi oslabiti različiti faktori, uključujući stres, anksioznost i loša prehrana. S druge strane, zdrava prehrana bogata vitaminima C i D može ojačati imunološku odbranu i smanjiti rizik od mikrobnih infekcija. Pored toga, β-glukan se može koristiti za jačanje imunološke odbrane kod zdravih osoba prije bilo kojih mogućih virusnih infekcija. Stoga, β-glukan, uz zdravu prehranu bogata prirodnim vitaminima C i D, pored zdrave mikroflore crijeva može pružiti sinergijsku potporu imunološkom sistemu, pomažući tijelu da se prirodno brani od infekcija respiratornim virusima, sve dok jače opcije poput vakcine ne budu dostupne.

Dijetetski proizvod, Beta G Immuno je dizajniran da podrži Vaš imunološki sistem. Beta G Immuno je siguran, ekonomski isplativ pristup koji pomaže prirodnom jačanju prve linije odbrane Vašeg tijela. Budući da Beta G Immuno sadrži aktivne sastojke prirodnog porijekla, izuzetno je siguran za upotrebu. Ovaj dijetetski proizvod za potporu imunološkog sistema farmaceutske kvalitete pokrenut će moćan, ali nježan proces detoksikacije i pročišćavanja, pojačavajući organe koji su uključeni u uklanjanje otpada i uklanjanje toksičnih proizvoda. Funkcije jetre, bubrega, kože, pluća i probavnog sistema su posebno ciljane.

Beta G immuno sadrži visoko pročišćeni, β-1,3/1,6-D-glukan, porijeklom iz pekarskog kvasca, Saccharomyces cerevisiae, koji dokazano povećava imunološku odbranu domaćina aktiviranjem sistema komplementa, pojačavajući makrofage i prirodnu funkciju ćelija ubica.

Pored visoko kvalitetnog β-glukana, Beta G immuno sadrži i druge aktivne sastojke, vitamin C, cink i koenzim Q10 u preporučenim dnevnim dozama, koji takođe dokazano pružaju podršku imunom sistemu, kako pojedinačno tako i u sinergiji sa β-glukanom.

Kako bi i Vaši mališani bili zaštićeni, tu je naš Beta G kids, dijetetski preparat na bazi β-glukana i vitamina C, prilagođen najmlađoj populaciji kako izuzetno povoljnim farmaceutskim oblikom, tablete za žvakanje sa aromom limuna i narandže, tako i količinama aktivnih supstanci u formulaciji.

Stoga, toplo preporučujemo da u jeku COVID-19 pandemije, pružite dodatnu potporu Vašem imunom sistemu, kao i imunom sistemu Vaših mališana uz Beta G immuno i Beta G kids.