Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najbolje nabijte kondom na glavu, na obje glave mislim, da se idioti ne sire dalje, i virusi naravno hahaha
ako si kilometar od zarazenog onda ti maska ne pomaze
Obavijestiti javnost da ostanu kuci - a nasi grmalji nisu zatvorili skole i vrtice?!? Ovdje za 2 sata mozes procitati 50 kontradiktornih "savjeta" - i vijesti od politicara-grmalja !
Kako volim ove klix novinare.. SVE zastitne maske u jedan naslov, a vrsta zastitnih maski ima tridesetak. Maska sa FFP3 ili N99 filterom (kruta) ce filtrirati 99.9% jako sitnih cestica, ukljucujuci i viruse. Maska u Bingu od 1KMK ce filtrirati prasinu i polen, a to moze i maramica. Hirurska maska filtrira pljuvacku prilikom kasljanja i aerosol prilikom kihanja I NISTA VISE. Daj malo edukujte ljude, a ne samo da valjate gluposti okolo.
Prodajem povoljno gucci maske, 066342233 viber whatsap
@Amfetamin2 Imas li Djordju Armanija? Haha.
A ako niste u kontaktu sa zarazenom osobom maska onda ne pomaze ...onda cete se zaraziti.....glup naslov
Dajte ne dezinformisite gradjane. Neko ce da se obogati na maskama. Maska ne moze sastititi od virusa. Ta maska ni prasinu ne filtrira 100%. Maska moze samo sprijeciti rasipanje kapljica tecno govornjivog bolesnika. Ali virus prolazi kroz masku. Zdrave osobe da nose masku je potpuno besmisleno jer nista bolje nisu zasticeni od nekoga bez maske.
@preludezalude Zaradice farmaceutska industrija. Zato i sugerisu maske non - stop. Pa nema Sarajevo 4 miliona stanovnika, jbt.
Ta ce korona
Cuj glupsti maska pomaze samo ako si u direktnom kontaktubsa oboljelom osobom. Sta to znaci nine sigurno ako nema oboljelih
Jedna od najvaznijih preporuka je samoizolacija. Sto znaci, bijelog luka kad krenes iz kuce, udjes u pun tramvaj vec na sljedecoj stanici je samoizolacija
Znaci ako hoces da sa zastitis od virusa prisloni se uz oboljelog.
Kakva je ovo glupost,uopste nema logike da pomaze samo kada ste blizu oboljele osobe,a da ne pomaze na daljinu?Znaci ne da ste retardirani,nego nemam rijeci!
@SRBIH Evo sacu samo da svezem kosu.
Ova maska sa slike auopšte, ali uopšte ne stiti od korona virusa. Jedino ako zarazena osoba nosi ovu masku, smanjuje uveliko mogucnost da prenese virus na drugu. Zdravoj osobi ova maska nista ne pomaze.
poenta maske nije da se zastitis , nego da onaj koji je vec zarazen ne zarazi druge .
Znaci maska ne pomaze ako niste u direktnom kontaktu s oboljelom osobom ???
@fanaticos1 ako si kilometar od zarazenog onda ti maska ne pomaze