lifestyle
189

Vjenčanje od milijardu dolara: Kad ti pjevaju J. Lo, Sting i Enrique Iglesias

Klix.ba
Sin inguško-ruskog milijardera Mikhaila Gutserieva, Said Gutseriev (28) oženio je izabranicu svog srca, studenticu po imenu Khadija Uzhakhovs (20), a luksuzno vjenčanje je okupilo brojne slavne ličnosti.

Khadija Uzhakhovs (20) studira na stomatološkom univerzitetu u Moskvi, dok je Said Gutseriev završio Oxford. Oni su Inguši, kavkaski narod iz grupe Naha, srodan Čečenima, koji pretežno živi u Rusiji, odnosno u autonomnoj republici Inguškoj, u kojoj čini oko 77% stanovništva.

Inguša ukupno ima oko 192.000, a većinom islamske vjeroispovijedi, a govore inguškim jezikom, koji spada u nahsku grupu sjevernokavkaske porodice jezika.

Vjenčanje je održano u luksuznom restoranu u Moskvi, čija je unutrašnjost bila okružena svježim cvijećem, a sve je odisalo ekstravagancijom.

Sama vjenčanica mlade koštala je oko milion dolara, a dopremljena je iz Pariza specijalno za ovu priliku. Haljina je ukrašena dragim kamenjem, a teži skoro 15 kilograma, tako da je mlada trebala pomoć dok je hodala uz stepenice.

Kad je u pitanju ovako raskošno vjenčanje, onda zasigurno ne pristaje da na njemu svira neki obični bend. Par je za ovu priliku unajmio čak tri zvijezde: Jennifer Lopez, Stinga i Enriquea Iglesiasa.

Ne zna se koliko je tačno ovo vjenčanje koštalo, no neki govore o cifri od čak milijardu dolara.

#свадьбагуцериевых #jlo #jenniferlopez

Videozapis objavljuje ✨💕💞💖💞💕✨ (@wedding_kavkaz)

#свадьбагуцериевых #клон😍

Videozapis objavljuje Махачкала (@shopping_onlain_mah)