{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vječni grad proslavio svoj 2759. rođendan

F
22.4.2006. u 11:33
0
0
Vječni grad proslavio svoj 2759. rođendan
0
Vječni grad proslavio svoj 2759. rođendan
Vječni grad Rim juče je proslavio svoj 2759. rođendan, te su za tu priliku opštinske vlasti organizovale koncert u čast rimskoga biskupa Benedikta XVI., u cijelosti posvećen Mozartovoj glazbi.
Sveti Otac stoga je juče napustio Castel Gandolfo, kako bi potom, stigavši u Rim, automobilom pošao u koncertnu dvoranu u Parku glazbe. Tamo ga je dočekao talijanski predsjednik Carlo Azeglio Ciampi, kardinal Camillo Ruini, njegov vikar za grad Rim, te najviši predstavnici državnih i gradskih vlasti.

Rođendan grada Rima obilježava se samo nekoliko dana nakon obljetnice izbora Benedikta XVI., koji je još od prvih dana svojega papinstva pokazao posebnu naklonost prema vjernicima svoje biskupije.

Bavarska i Rim uvijek su bili u dobrim odnosima, tokom više vijekova i iz Rima je u Bavarsku stiglo Evanđelje – ovim je riječima, 25. aprila 2005. godine, šest dana nakon izbora za Papu, Benedikt XVI., na audijenciji tijekom koje je primio svoje sunarodnjake, govorio o posebnom odnosu između svoje rodne zemlje i grada čiji je sada biskup. Ali, i prije nego što je postao 264. Petrov nasljednik, kardinal Joseph Ratzinger mogao se smatrati posvojenim Rimljaninom. Više od 23 godine je, naime, kao pročelnik Zbora za nauk vjere, živio u Vječnom gradu.

Susrevši se u Bazilici svetoga Ivana Lateranskoga, 13. maja prošle godine, sa svećenicima svoje biskupije, rimski im je biskup kazao kako računa s njima i s njihovom molitvom, kako bi. kako je rekao, ova voljena biskupija sve velikodušnije odgovorila na poziv koji joj je Gospodin povjerio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: