Dani Općine Centar
150

Više od 1.000 učesnika na prvoj Sarajevskoj rolerijadi

Piše: M. N.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okvir obilježavanja Dana Općine Centar Sarajevo danas je odražana prva Sarajevska rolerijada u kojoj je učestvovao veliki broj građana.

Najmlađi sugrađani, oni malo stariji, te majke u kolicima s bebama "naoružani" rošulama i štitnicama utrkivali su se od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva gdje je održana dodjela medalja i nagrada najbržim.

Organizator rolerijade je Udruženje građana ''Klub sporta Fit & Fun'', uz podršku Općine Centar.

Glavne ulice u gradskoj jezgri su bile zatvorene za saobraćaj blizu tri sata, ali je njima odzvanjao smijeh i uzvici podrški kako najmlađima tako i onima koji su porodično učestvovali u utrkama.

Ciljevi projekta su, pored socijalnog efekta - druženje kroz takmičenja u rolerskim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima rolanja s obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje rolerskih sportova koji kao svjetski trend sve više postaju popularni i kod nas, te motiviranje građana da se što više bave sporom i rekreacijom kao zdravim načinom života.

Najbrži su dobili i novčane nagrade, te brojne poklone koje su osigurali sponzori. Ovo je prvi put da se u glavnom gradu BiH održava ovakva manifestacija, a nasmijana lica više od 1.000 učesnika pokazuju da su vrlo zadovoljni. U okviru manifestacije bile su organizovane porodične utrke sa dva, tri, te četiri i više članova, trka za dječake i trka za djevojčice, te posebno za muškarce i žene.