Ljubav i veze
0

Žene koje su nesigurne glume orgazam

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Najnovija studija pokazuje da najčešće žene koje su nesigurne u sebe glume vrhunac svojim partnerima.

Studijom koju su objavili naučnici Farnaz Kaighobadi sa Univerziteta Columbia i Todd Shackelford i Viviana Weekes-Shackelford sa Univerziteta u Oaklandu, ustanovljeno je da nije istina da žene glume orgazam samo da bi udovoljile partneru nego zbog toga što su nesgurne u sebe, svoj izgled i njegovu vjernost i vjeruju da nikad i neće doživiti vrhunac.

Ženski orgazam nije uvijek zagarantovan, oba partnera moraju da ulože trud i povjerenje da se to desi za razliku od muškaraca koji većinom relativno brzo i bez problema dolaze do vrhunca. Ovom studijom je utvrđeno da žene koje glume orgazam uglavnom ne mogu sa sigurnošću tvrditi da su njihovi partneri vjerni i da zbog toga na ovaj način pokušavaju da ih zadrže pored sebe.

Istraživanje je obuhvatilo 453 žene od 18 do 46 godina starosti koje su bile u vezi posljednjih šest mjeseci i koje su priznale da su bar nekoliko puta odglumile orgazam.

"Poseban razlog koji su navodile, jeste da se osjećaju nesigurno u pogledu svog izgleda i u pogledu vjernosti svojih partnera", navodi se u izvještaju, prenose britanski mediji.