Ljubav i veze
15

Žene često fantaziraju o grubom seksu

Sarajevo-x.com
Foto: Photoxpress
Foto: Photoxpress
Možda zvuči zastrašujuće, ali mnoge žene fantaziraju o grubom seksu sa svojim partnerom, seksu koji ide skoro do granice silovanja, piše magazin "Intimate Medicine".

Na osnovu različitih istraživanja mnogi psiholozi i seksolozi smatraju da mnoge žene maštaju o grubom seksualnom odnosu koji se ogleda u erotskim igrama između partnera koji trebaju da se užive u svoju ulogu ali da to ne pređe u stvarno seksualno zlostavljanje.

Seksolozi i pojedini mediji kažu da je maštanje o grubom seksu među top deset fantazija žena jer im omogućava da ispune svoje fantazije a da poslije nemaju osjećaj krivice ili srama. Dio ovih maštanja je i zgodan muškarac koji potrga odjeću s njihovih tijela. One mu se odupiru ali on ih jednostavno uzima bez pitanja. Zadovoljstvo počinju osjećati tokom penetracije.

Muškarci također fantaziraju o grubom seksu

Grub seks je usko povezan sa osjećajem potčinjavanja i bespomoćnosti žene koja nije u stanju da se odupre muškarcu. Muškarac može ostvariti fantazije žene tako što će se maskirati i iznenaditi je brutalnošću i odlučnošću. Razlika između fantazije i stvarnosti je to da žena tokom fantaziranja ima kontrolu nad onim što se događa, što je veoma važno, jer u svakom trenutku može prekinuti ili promijeniti način seksualne igre. Žene nisu jedine koje fantaziraju o grubom seksu. Muškarci također imaju iste fantazije, što znači da maštaju o dominantnoj ženi koja ih koristi kao seksualni predmet koji će je zadovoljiti. Ovakve fantazije i seksualna iskustva su često opisana u ženskoj literaturi i tretiraju se kao fetiš.

Grubi seks i odigravanje uloge Suvišno je imati predrasude prema onome što ljudi rade u privatnosti svoje spavaće sobe. Iako mnogi fetiši i fantazije nisu shvaćene i objašnjene, one su sasvim jasne ljudima koje takve stvari uzbuđuju. Fantazije o grubom seksu je moguće ispuniti samo ako se to sviđa i jednom i drugom partneru.

Pogrešno shvatanje fantazije

Fantazija o grubom seksu ni u kojem slučaju nije odraz istinske želje. Za muškarce bi bilo veoma neprikladno da steknu pogrešno mišljenje o ženskoj fantaziji grubog seksa. Kada se govori o fantazijama o grubom seksu koji graniči sa silovanjem, često se misli na to da muškarac "zgrabi" ženu i odmah pređe na stvar, bez predigre i romantike, te da one žele da ih muškarac ne gleda kao voljenu osobu, nego kao seksualni objekat. Treba naglastiti da kada žene kažu "fantazija o silovanju" one ne misle na fantaziju o stvarnom silovanju.

Različitost fantazija o grubom seksu

Najsličnije fantazije o kojima je bilo riječ su fantazije o seksu sa strancem kao i sado-mazo tehnike. Parovi najčešće ostvaruju ove fantazije dominacijom i potčinjavanjem. Dok god ljudska mašta i seksualnost nemaju granice, fantazije će biti prisutne u seksualnom životu svih ljudi.