{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zašto žene sve više vole biti same?

S
23.1.2009. u 19:15
0
18
Zašto žene sve više vole biti same?
0
Zašto žene sve više vole biti same?
U posljednje tri decenije broj slobodnih žena se više nego udvostručio, pokazuju ispitivanja javnog mnijenja. Sve više žena odlučuje se za samostalan život umjesto za brak, muža i porodicu.
Ipak, postoji cijena koju takve žene plaćaju, a koje se tiču rizika od samoće u srednjem životnom dobu. Podaci govore da trećina neudatih žena žive same do perioda kad se trebaju penzionisati. Jedna od pet njih u toku života nema djece, pokazalo je istraživanje britanskog vladinog ureda za statistiku.

Anketa provedena nad više od 17.000 ispitanica u Velikoj Britaniji donijela je nove dokaze o tome zašto milioni žena okreću leđa tradicionalnom načinu života koji podrazumijeva brak i djecu prije tridesete godine, piše Daily Mail.

Čak 51% žena mlađih od 50 godina nikada se nije udavalo, što je brojka duplo veća od one koja je vrijedila prije trideset godina. Trećina nevjenčanih parova okonča vezu u roku od tri godine, a samo kod četvrtine veza potraje i duže od pet godina.

"Neke žene same odlučuju da se ne žele udati. To je način na koji žele živjeti i to je uredu", objašnjava Robert Whelan iz Civitasa i nastavlja: "Ipak, u mnogim slučajevima žene ne donose odluku i to što su same je jednostavno nešto što im se desilo."

"Niz je razloga zbog kojih je brak za mnoge postao nedostižan. Naprimjer, tu su ekonomski razlozi. Ljudi si ne mogu priuštiti da se vjenčaju jer to moraju debelo platiti", priča Whelan.

Istraživanje mnijenja također je pokazalo da se udvostručio broj žena koje se odlučuju na rađanje djece u svojim četrdesetim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: