|

Zašto je seks sa bivšima jako loša ideja?

Zašto je seks sa bivšima jako loša ideja?
0
S
Sarajevo-x.com
14.12.2007. u 14:53
0
komentara
0

dijeljenja
Zašto je seks sa bivšima jako loša ideja?
Imali ste lijepu ljubavnu vezu duži period, no iz nekog razloga, stvari između vas su prestale bivati tako dobre te ste se odlučili rastati. Kao i poslije svakog razlaza, jedno od vas boli više, a drugo se lijepo snašlo. Sjećanje, suosjećanje ili usamljenost mogu vas pak natjerati da se ponovo vratite u krevet bivše/g, no to je, u većini slučajeva, jako loša ideja.
Seks sa bivšima je generalno jako loša ideja jer postoje jaki razlozi zbog kojih ste vi jedno drugome postali bivši. No, u nekim slučajevima, ukoliko ste raščistili sami sa sobom, seks sa bivšim može biti zabava bez dodatnih opterećenja. Za većinu ljudi, ovakav odnos je skoro nemoguć. Stoga, prije nego se odlučite uskočiti u krevet sa bivšim partnerom/icom, postavite si nekoliko pitanja, koja će vam olakšati odluku:

Hoće li mi seks sa bivšim partnerom/icom nanijeti emotivnu bol?
Da li moj bivši/moja bivša koristi seks kako bi me ponovo vratio/la?
Da li ću se vratiti staroj monotoniji ukoliko započnem strogo seksualni odnos sa bivšim/om?
Hoću li izdati sebe ako mu/joj dopustim da ponovo uđe u moj život?
Hoću li se kajati?
Jesu li moji motivi samo fizički ili još uvijek nešto osjećam?

Ukoliko je vaš odgovor na prethodna pitanja "da“, onda seks sa bivšim za vas nije nimalo mudra ideja. Sjetite se razloga zbog kojih ste prekinuli i shvatit ćete da je seks sa bivšim posljednje što želite. Osim toga, vraćanje starom, pa makar se radilo samo o fizičkoj privlačnosti, neće vam dozvoliti da započnete novo poglavlje u svome životu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.