Upozoravajući znakovi da nije sve uredu

S
Sarajevo-x.com
13.12.2008. u 14:33
0
8
Upozoravajući znakovi da nije sve uredu
0
Upozoravajući znakovi da nije sve uredu
Neki parovi čekaju previše dugo da bi razgovarali o stvarima koje ne idu kako treba. Što prije uočite probleme, to ćete ih lakše riješiti. Odugovlačenje za posljedicu ima destruktivan odnos prema vezi, a u jednom trenutku samo poželite da se to okonča.
Neki od najčešćih alarmantnih znakova da je veza u krizi su sljedeći:

1. Svađe su postale pravilo, umjesto da budu izuzetak,

2. Uhvatite se kako mimo vaše veze tražite oslonac, pažnju i razumijevanje,

3. Ne možete se sjetiti šta vas je isprva privlačilo vašem partneru,

4. U vezi je malo ili nimalo intimnosti - spavate u različitim krevetima, niste zainteresovani, često se ljutite jedno na drugo, tako da intimnost ne dolazi u obzir,

5. Provodite veoma malo vremena zajedno, prijatelji postaju važniji od partnera,

6. Reakcije na situacije postaju neodgovarajuće, te počinje stalno predbacivanje (naprimjer: ne voliš me jer mi nisi skuhala ručak),

7. Osjećate se bespomoćno i beznadežno u toj vezi, okončali biste je, ali ne znate šta tačno da radite i gdje da idete. Osjećaj bijesa, bola i očaja previše su dominantni.

Ako ijedan od ovih znakova opisuju i vašu vezu, morate shvatiti da je ona u krizi i da neće proći puno vremena prije nego se dogodi nešto drastično, poput afere. Poradite na tome da riješite problem, bilo savjetujući se sa stručnjacima, čitajući knjige o toj tematici ili jednostavnim razgovorom s partnerom gdje će sve karte biti izložene, sugerišu stručnjaci.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: