{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvari o braku o kojima niko ne govori

S
3.9.2007. u 17:00
0
0
Stvari o braku o kojima niko ne govori
0
Stvari o braku o kojima niko ne govori
"Živjeli su dugo i sretno do kraja života". Već smo odrasli i pametni i znamo da život nije bajka te da niko ne živi tako. Život nije Julia Roberts i zgodna žena niti je Pepeljuga. U stvarnom životu veće su šanse da vam život liči na neki film Wes Cravena (Vrisak), nego na Disneyjev crtić.
Ponekad su one najneromantičnije stvari u braku i najvažnije. One će vas najviše naučiti o sebi, o partneru, o životu i o prirodi ljubavi.

1. Gledat ćete osobu koja leži pored vas i pitati se da li je to - to? Da li je to vječno?

Kada se vjenčate, mislite da, ako ste izabrali prvu osobu -srodnu dušu - bićete sretni dok vas smrt ne rastavi. Onda ćete se jednog dana probuditi i shvatiti da, bez obzira koliko sjajan bio, vaš partner vas ne usrećuje svakog trenutka u svako doba dana. Možda to nekada potraje danima. Možda pomislite da ste prebrzo uletjeli u brak te da to nije prava stvar.

Nemojte se obeshrabriti. Vjerovatno jeste. Kada ste govorili jedno drugome "u dobru i u zlu", niste razmišljali o riječima. Nekada će biti malo teže, a nekada strašno. Ipak ne odustajte kod prve prepreke. Život će vam donijeti probleme, bili vi sa partnerom ili sami. Brak nije cilj do kojeg ste došli. Brak je tek putovanje.

Zaboravite priču o vječnom blagostanju i ljubavi koja postoji samo u ljubavnim romanima. Što prije odagnate iluziju da je brak poput filma sa Meg Ryan, lakše ćete se suočiti sa problemima koji vas čekaju. Da li je to teško? Jeste. Frustrirajuće? Naravno. Ipak, brak kao takav je moćan i sa sobom nosi posebnu "magiju" koja djeluje u stvarnom svijetu bolje nego u i bilo kakvim bajkama.

Idućeg ponedjeljka: Radit ćete i boriti se više nego ste ikada mogli zamisliti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: