Ljubav i veze
0

Šta to sve nervira muškarce kod žena?

Sarajevo-x.com
Muškarci vole žene. Njihov izgled, miris i način hoda su samo neki od razloga zbog čega ih muškarci smatraju neodoljivim i nestvarnim bićima. S druge strane nisu u stanju živjeti s njima. A ni bez njih. Popularni lifestyle magazin iVillage sastavio je listu od deset stvari koje izluđuju muškarce, a mi vam donosimo sami vrh ove liste.

5. Ulazak u privatni prostor

Po mišljenju muškaraca, žene sanjaju o udaju. Jednom kada stupe u brak, žele prisvojiti lične stvari svojih supružnika. Drugim riječima, kada ne popravljaju kravate po milioniti put, zasigurno preturaju po ladicama, tražeći džempere ili majice koje bi obukli. Same partnerice bi poludjele kada bi im partneri iz čista mira skratili kosu ili pronjuškali po ormaru.

4. Previše emocija

Žene plaču oko bilo čega; film sa nesretnim krajem (ili čak sa sretnim!), slomljen nokat ili loša frizura čine ih jednako uzrujanim. I ako postoji ijedna stvar s kojom se muškarci ne mogu nositi, to je plačljiva žena na ramenu. Činjenica da su žene obično osjećajnije ili ranjivijeodgovara muškarcima, ali s druge strane, oni zaista ne žele poplavu suza na ramenu izazvanu svakom manjom sitnicom.

3. Previše kupovine

Kada je kupovina u pitanju, ni sati jednostavno nisu dovoljni za većinu žena. Bilo da se radi o mrljanju po radnjama, razgledanju izloga ili ogromnom trošenju novca, žene su u stanju provesti sate u prodavnici cipela npr., bez da i pomisle na glad, žeđ ili na bilo koju odgovornost. Ono što je najgore u svemu jeste da partnerice svoje muške saputnike vode u obilaske prodavnica. I tako u razgledanju, beskonačnom lutanju od prodavnice do prodavnice izvuku se sati, sve dok se svaki odjevni predmet dobro ne opipa, rastegne, cijene pregledaju.

2. Lavina riječi

Poznati komičar Chris Rock je jednom rekao da kada pita ženu kakav joj je dan bio, slobodno može očekivati četrdesetpetominutni razgovor. Većina žena uživa u priči, a jednom kad im se pruži mogućnost, one ne prestaju. Ne radi se o tome da muškarce ne zanima šta one imaju za reći, ali zasigurno ne trebaju čuti svaki mogući detalj.

1. Seks kao oružje

U ratu spolova, sve se vrti oko toga ko nosi hlače u vezi. Često mnoge žene, u naporu da pokažu superiornost, napadaju univerzalnu bolnu tačku muškaraca: seks.