Ljubav i veze
0

Šta muškarci kažu, a šta zapravo misle

Sarajevo-x.com
Nijedan prekid ljubavne veze nije nimalo lagan, a mnogi muškarci pribjegavaju nekim tradicionalnim standardima kada je u pitanju posljednji razgovor. Saznajte koje su to najčešće muške izjave prilikom prekida i kao i njihova prava značenja, koja je dešifrovala redakcija američkog web portala Yahoo!.

"Nije do tebe, već do mene.“ Prevod: " Nije do mene, već do tebe.“

Jedna trećina muškaraca u SAD-u priznaje da lažu kada krive sebe za propast ljubavne veze. Naravno, pokušavaju ublažiti udarac koji su vam zadali, jer žele da ih i dalje smatrate odličnom i pažljivom osobom, te osobom koja je savršena za nekog drugog. Na kraju krajeva, da ste vi bili savršena žena za njega, sigurno bi sve učinio da vaša veza opstane.

“Trenutno nisam spreman za vezu.“ Prevod: " Hej draga, uspori malo!“

Ako žena preozbiljno shvata druženje, planiranjem zajedničke budućnosti i priznanjem da se nikada do sada nije tako osjećala, tada se vrlo često muškarac povlači. Nije problem u tome da li je muškarac općenito spreman za ozbiljniju ljubavnu vezu ili ne, već da li ste zaista vi osoba kojoj bi se htio potpuno posvetiti.

" Mogu li te nazvati nekad?“ Prevod: " Ako ikada budeš sama u tri ujutro, u subotu navečer,...“

Ukoliko je muškarac taj koji prekida vezu, a postavlja ovo pitanje, onda vas sigurno pokušava navesti da vjerujete da je prekid samo otvorio vrata mogućoj obnovi romansa u budućnosti. Međutim, ako vi prekidate sa muškarcem, onda se on zapravo pokušava držati ideje o vašem budućem pomirenju.

" Još uvijek mi je stalo do tebe.“ Prevod: " Molim te, nemoj reći svojim prijateljima da sam idiot.“

Istina je, vjerovatno, da mu je zaista stalo do vas. Stalo mu je da vam dobro ide u životu, da pronađete ljubav svog života i da vam se sve želje ostvare. Ali, on vam također poručuje “Molim te, nemoj reći svojim prijateljima da me prekriže.“ Iako je vaša ljubavna veza okončana, njemu je jako stalo da njegova reputacija ostane netaknuta.