{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šta možete reći o muškarcu na osnovu dužine prstiju?

Klix.ba
25.2.2015. u 12:11
5
193
Šta možete reći o muškarcu na osnovu dužine prstiju?
5
Šta možete reći o muškarcu na osnovu dužine prstiju?
Foto: Ilustracija
Muškarci sa kažiprstom kraćim od prstenjaka su generalno bolji prema ženama, rezultat je nove studije koju su proveli stručnjaci sa McGill univerziteta. Rezultati studije su objavljeni u žurnalu Personality and Individual Differences.
Ovaj neobični fenomen je, ističu naučnici, rezultat razvoja i utjecaja određenih hormona dok se beba nalazi još u majčinoj utrobi, te ima veze i sa činjenicom da ovakvi muškarci generalno imaju više djece.

"Fascinantno je vidjeti kako različite varijacije hormona prije rođenja mogu zapravo utjecati na nečiji život u odrasloj dobi", kaže profesor Simon Young, koautor studije.

"Muškarci sa kažiprstom kraćim od prstenjaka imaju tendenciju da više aktivno slušaju, prave kompromise i daju komplimente drugim osobama", pojašnjava profesorica psihologije Debbie Moskowitz, te dodaje kako se to ne odnosi samo na njihove seksualne i ljubavne partnere, nego i na odnose sa prijateljicama i kolegicama s posla.

Ovakvi muškarci, jedan je od podataka studije, imaju kvalitetnije i zdravije veze, što je razlog zašto u prosjeku imaju više djece.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: